maandag 1 november 2010

La fuente zorgt goed voor zichzelf

La fuente: Tu tu (52)

Kreeg La fuente op ‘It’s the beat!’ vs Emise (#53 in 2008) en ‘Guitarra’ feat. Rosenberg trio (#16 in juli en augustus) nog hulp van anderen, op ‘Tu tu’ doet hij het alleen.

La fuente (= Job Smeltzer uit Eindhoven) en Spaans voor ‘de bron’, is afgestudeerd in de marketing en draait al meer dan tien jaar op nationale (‘Extrema outdoor’, ‘Solar’) en internationale evenementen in onder andere Vietnam, Kazachstan, Spanje, Turkije, Curaçao en België. Dj worden zat er al vroeg in bij de jonge Job en dat dankt hij min of meer aan zijn oom. Op het afscheidsfeest van zijn oudere broer dat plaatsvond in discotheek ‘Joy’ in Eindhoven, stopte zijn oom hem in het hok van de dj. Daar kreeg hij uitleg van de dj, hoe je te werk moet gaan, wat hij zeer spannend vond. Vervolgens kreeg Job op zijn verjaardag een stapel platen, die hij gebruikte voor feestjes op zijn eigen kamer.

Inmiddels draait Job al lang niet meer op zijn eigen kamer. En aangezien al het reizen en optreden niet in de koude kleren gaat zitten, past Job goed op zichzelf. “Ik blijf dicht bij mezelf en let erg op mijn gezondheid. Goed sporten (onder andere hockey), veel water drinken etc. De bron staat natuurlijk ook voor ‘inspiratiebron’. Ik hoop dat mijn setjes en act mensen in het publiek inspireren om dezelfde passie voor muziek te delen.”

1 opmerking: