zondag 12 december 2010

Django Wagner strikt Belgisch gospelkoor

Django Wagner: Ik kom naar huis (met kerstmis) (16)

De hits van Django Wagner volgen elkaar snel op. Zijn vorige hit ‘Ik geniet zo van het leven’ verdwijnt deze week na een verblijf van zes weken met als hoogste notering #23, uit de lijst. Vervolgens boekt hij met ‘Ik kom naar huis (met kerstmis)’ de hoogste eersteweeks op #16.
Het nummer is dit keer geen eigen compositie maar de Nederlandstalige versie van ‘My special prayer’ van Joe Simon (uit 1966), maar vooral bekend geworden in de uitvoering van Percy Sledge. Percy nam het al in 1967 op, maar scoorde er pas twee jaar later een #1-hit mee. Eind 1974 werd het nummer opnieuw uitgebracht en begin 1975 stond het weer in de top 10 en bereikte het de vierde plaats. In 1992 nam Piet Veerman het nummer op, maar zijn versie flopte. Zestien jaar later, in 2008, lukte het Nederlandse trio Big black & beautiful het wel en bereikte met hun versie begin 2009 de 53ste plaats.

Op de Nederlandstalige versie van Django Wagner doet, hoe toepasselijk, een kompleet gospelkoor mee, Akkoord uit Zuid-Limburg in België. Het koor bestaat sinds 2001, telt veertig zangers, twee solisten en een driemansband. In 2006 bracht het koor het album ‘High five’ uit met daarop negen nummers waaronder ‘Glory glory halleluja’, ‘Oh happy day’ en ‘Go like Elijah’. Als je het koor wilt komen versterken moet je wel in de buurt van Hoesselt wonen, want daar vinden elke woensdagavond de repetities plaats.

Volgende week zullen er twee nummers in de Single Top 100 staan, die bekend zijn geworden door Percy Sledge. Want Ben ‘The voice of Holland’ Saunders zong afgelopen vrijdag weer de sterren van de hemel met het nummer ‘When a man loves a woman’ en is weer een ronde verder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten