zondag 12 december 2010

Krystl had meer interesse voor dans dan muziek

Krystl: Golden days (50)

Na Caro Emerald met ‘A night like this’, is er wederom een Nederlandse zangeres, wiens liedje in een commercial van Martini wordt gebruikt. Dit keer is het Krystl, waarvan het nummer ‘Golden days’ te horen is in de campagne ‘Let go and enjoy the moment’, van Martini.

En dan te bedenken dat Krystl Pullen (Santpoort, 2 juli 1987) vroeger helemaal niet zo bezig was met muziek. Ze besteedde veel meer tijd aan dansen, en dan vooral aan klassiek en jazzballet. In 2000 werd ze dan ook aangenomen op de dansacademie van Lucia Marthas. Maar toen ze even later door zangeres Simone Roerade van het Rotterdams Conservatorium werd gevraagd om auditie te komen doen, gaf ze het dansen op voor een zangcarrière. “Compleet onverwacht natuurlijk, maar ik vond het geweldig! Ik werd aangenomen en maakte de keuze om zangeres te worden. Eigenlijk had ik toen nog geen idee wat dat nou precies inhield. Ik had nog geen duidelijk doel, maar het voelde heel goed”, aldus Krystl.

Na twee jaar studeren in Rotterdam, maakte ze de overstap naar de Popacademie in Enschede. Daar leerde ze Bart Jan Manten kennen met wie ze in 2003 de band L.i.n.e. oprichtte, dat staat voor Loud Is Not Enough. Naast zanglessen volgde ze workshops van onder anderen Michel van Schie en Tjeerd Oosterhuis. In 2006 studeerde Krystl cum laude af.

In het najaar van 2006 deed zangeres Do een theatertournee, waarbij Krystl de achtergrondzang deed. Daarnaast zong ze tunes en jingles in, waaronder ‘Radio 2 is overal’. Krystl organiseert haar eigen jamsessies en is zangdocente op de Muziekschool te Hengelo. Onlangs verhuisde ze naar Utrecht, maar blijft ze nog voor één dag lesgeven.

Met haar eerste bandje L.i.n.e. (dat op 4 oktober 2009 er mee stopte), werd ze door 3FM uitgeroepen tot Serious talent. Nu ze solo is, blijft 3FM van haar houden, want in november was ze zelf Serious talent. Begin 2011 moet haar soloalbum uitkomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten