vrijdag 3 december 2010

Hitflits: Ben Sauders bezorgt The voice of Holland eerste #1-hit

Vanavond, vrijdag 4 december, hoeft hij niet aan de bak. Maar vorige week wel en toen pakte Ben Saunders, dé grote favoriet van The voice of Holland, zowel het publiek als de jury in met zijn vertolking van de Harold Melvin & the Blue notes klassieker ‘If you don’t know me by now’. Direct na zijn optreden werd de track massaal gedownload, niet alleen op de vrijdag, maar de gehele week door, met als resultaat dat het nummer binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. Het overwicht op de #2 is ruim 66%, meer dan voldoende om er voor te zorgen dat Lange Frans & Thé Lau al na één week de #1-positie moeten verlaten met ‘Zing voor me’.

Door zijn optreden staat ook ‘I’m in love with a girl’, het nummer dat Ben in de eerste live show zong, drie weken geleden, opnieuw in de belangstelling en gaat daardoor op herhaling op #19. Dat geldt ook voor Lenny Keylard met ‘Could you be loved’ (op #32) en ‘Foolish games’ van Joan Franka (op #72). Uit de tweede live show is Kim de Boer de enige die scoort, haar uitvoering van ‘Cry me a river’ van Justin Timberlake komt binnen op #91.

Maar dan zijn we er nog niet wat The voice betreft. Esther Nijhove deed vorige week vrijdag ‘Stop’ van Sam Brown en komt binnen op #27. Jennifer Ewbank zong een heel aparte versie van de Kylie Minogue hit ‘Can’t get you out of my head’, wat haar een 49ste plaats oplevert. En tenslotte Johnny Rosenberg, die overtuigde met ‘Another day’ van Buckshot Lefonque en daardoor zijn eerste notering kan bijschrijven op #79.

Nog een link met The voice heeft de #3 van deze week. In de uitzending van afgelopen vrijdag trad Take that op met ‘The flood’. Het nummer ging vorige week op herhaling op #35 en boekt nu 32 plaatsen winst. Zo hoog heeft Take that niet meer gestaan sinds ‘Back for good’, dat in 1995 de tweede plaats bereikte. Dat nummer is toevalligerwijze de enige hit die ze tot nu toe in Frankrijk scoorden, #7 in 1995. De groep doet een promotietournee door Europa en zal er alles aan doen om ‘The flood’ ook daar (hoog) in de hitparade te krijgen.

Nick & Simon, coaches van onder anderen Jennifer Ewbank en Johnny Rosenberg, dreigen door The voice een beetje het onderspit te moeten delven. Hun nieuwe single ‘Vlinders’ komt slechts binnen op de vijfde plaats. Gewoontegetrouw staan er op de cd-single extra nummers en de videoclip van ‘Vlinders’.
Slim als ze zijn hebben ze ook nog het nummer ‘Santa’s party’ aan de single gekoppeld, dé kersthit van 2009, zodat ‘Vlinders’ nog wat langer mee kan. Sowieso zullen ze dat nummer op 14 oktober 2011 spelen, wanneer het duo de hoofdact is van de zesde editie van ‘Symphonica in Rosso’. Na twee keer Ahoy in Rotterdam te hebben gevuld, vonden ze het tijd voor een volgende stap in hun carrière.

Ondanks al het geweld van The voice of Holland, lukt het Adele om met ‘Rolling in the deep’ binnen te komen op de vierde plaats, waarbij het vast niet zal blijven! Het nummer is de voorloper van haar tweede album ‘21’ dat op 24 januari verschijnt.

Kerstnummers populairder dan Sinterklaas

Twee dagen voor Sinterklaas moeten we constateren dat de oogst aan Sinterklaashits dit jaar wel zeer mager is, slechts één. ‘Oh wat een feest!’ van Coole Piet Diego & Mary Poppins, en ook nog gezakt van 22 naar #60. ‘Zwarte P, witte L’ van Piet van Vliet is na twee weken uit de Single Top 100 gevallen. Vorig jaar was het ook huilen met de lamp scheef, want toen waren er op de verjaardag van de goedheiligman maar twee hits, waar (Coole Piet) Diego aan meewerkte: Sjon & Sjeffrie feat. Diego met‘De verdwenen pakjes’ (op #31) en Coole Piet Diego met ‘;De club van Sinterklaas (ooh oh heejoo)’ (op #78)

Over naar de kersthits, want nog voordat Sinterklaas het land uit is, staan er al vijf kerstnummers in de lijst. Vorige week kwamen er al twee binnen: ‘No X-mas without you’ van B-yentl & daughter (deze week gestegen van 69 naar #36) en ‘Vriendschap/Vrolijk Kerstfeest’ van Jan Leliveld (van 84 naar #62). Deze week komen daar drie bij. We noemden al ‘Santa’s party’ van Nick & Simon, gekoppeld aan ‘Vlinders’ op #5.

Daarnaast gaat ‘All I want for christmas is you’ van Mariah Carey, binnen op #95, voor de vijfde keer op herhaling. Twee weken geleden stond haar album ‘Merry christmas II you’, het vervolg op het album ‘Merry christmas’ uit 1994, een weekje op #52. Maar echt nieuw kerstrepertoire komt van Coldplay. Op basis van slechts twee downloaddagen, komt hun ‘Christmas lights’ binnen op de vijftiende plaats. Het nummer is de komende week de Megahit op 3FM, dus de kerst #1 komt er aan!

Het restant eerste weeks noteringen:
#10 DJ Tony Star: Two stars
#45 White lies: Bigger than us
#47 Bruno Mars: Grenade
#69 Peggy: Zonder jou
#93 Jan van Brusselband: Mannen van stavast
#96 Mohombi feat. Akon: Dirty situation
#99 Ke$ha: We r who we r

In de nieuwe Album Top 100 blijft ‘Dromen durven delen’ van Marco Borsato op de eerste plaats staan. Er waren al meer dan 100.000 stuks van uitgeleverd (goed voor 2x platina) en de afgelopen week kwamen daar nog zo’n 40.000 bij, waardoor het album bijna drievoudig platina is. Met de beide Klazen in het vooruitzicht, moet het lukken om ook die grens te passeren. Overigens gaat het hier wel om uitgeleverde exemplaren, dus Caro Emerald hoeft met meer dan 200.000 verkochte exemplaren van ‘Deleted scenes from the cutting room floor’, zich (nog) geen zorgen te maken over het bestverkochte album van dit jaar.

Wel is Marco zijn gigantische voorsprong op de #2, nog steeds het album van Caro Emerald, afgenomen van 92% naar ruim 78%. Van 5 naar #3 stijgt ‘4’ van Nick & Simon en ook twee plaatsen winst boekt ‘Progress’ van Take that. Bij ons zal het moeilijk worden om de eerste plaats te bereiken, wat hun in de Deense, Griekse, Ierse, Britse en sinds deze week ook Duitse albumlijst al wel is gelukt. Het is vijftien jaar geleden dat de groep bij onze Oosterburen op de eerste plaats stond. Dat was met ‘Nobody else’, het laatste album voordat ze in 1996 uit elkaar gingen. Waarschijnlijk zal ‘Progress’ het daar nog wel even volhouden, want morgenavond, zaterdag, is Take that te gast in het Duitse tv-programma ‘Wetten daß’, dat uitgezonden wordt op ZDF, het tweede Duitse net, waar maandelijks miljoenen mensen naar kijken.

Geen nieuwe #1 dus, wel een hoge eersteweeks notering bij de bovenste tien. Op #5 komt ‘De lachende derde’ van de Jeugd van tegenwoordig binnen. Het is niet alleen hun derde album, maar ook het bestgenoteerde album. ‘Parels voor de zwijnen’ kwam in 2005 niet verder dan de 58ste plaats en ‘De machine’ bleef in 2008 steken op #11.

Alvorens we de andere binnenkomers op een rijtje zetten, even een update van ‘Hé jullie (31)’ van Kinderen voor kinderen. Twee weken geleden zat de stijging er nog aardig in en bereikte het de 23ste plaats. Vorige week bleef het daar staan en vermoedden we al dat het hoogtepunt was bereikt. Deze week blijkt ons vermoeden juist en zakt het in de zevende week naar de 29ste plaats. En daarmee blijft het ver beneden ‘Lachen is gezond (30)’ dat in 2009 tot #14 kwam.

Het restant eersteweeks noteringen is net niet op één hand te tellen. Het zijn:
#18 Duffy: Endlessly
#32 Origineel castalbum: Petticoat, de musical
#50 Black eyed peas: The beginning
#68 de Dijk: 100x de Dijk
#73 Sting featuring the Royal philharmonic concert orchestra conducted by Steven Mercurio: Live in Berlin
#96 Gare du Nord: Greatest hits

Mocht je dit weekend nog Sinterklaas vieren, dan een fijne pakjesavond gewenst. Als de Sint ons goed gezind is, zijn wij er na het weekend weer met nog meer surprises in een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten