maandag 29 november 2010

Los Angeles, the voices zingt nummer uit Franse rockopera

Los Angeles, the voices: S.o.s. d’un terrien détresse (99)

In september maakte Los Angeles, the voices het debuut met ‘Blijf veilig bij mij’ dat tot #16 kwam. De groep werd door Gordon opgezet rond Remko Harms, Roy van den Akker, Richy Orson Brown en Peter William Struijk. Het album ‘Los Angeles, the voices’ komt deze week binnen op de vierde plaats van de Album Top 100. Het album stond gepland voor begin november, maar werd uitgesteld vanwege de dood begin oktober van Marie Heuckeroth, de moeder van Gordon.
Los Angeles, the voices is een kopie van een soortelijk project van vier Zuid-Afrikaanse zangers getiteld ‘Romance’. Tineke de Nooy (die daar woont), gaf Gordon de cd van het project. Vervolgens vroeg hij aan de makers toestemming om dit op te zetten in Nederland. Daarna was het een kwestie van de juiste mensen zien te vinden. Van de dertien liedjes op het album, vertaalde Gordon er zelf acht. Dit jaar lukte het niet meer, maar volgend jaar wil Gordon met zijn mannen een kerstcd opnemen.

S.o.s. d’un terrien détresse’ komt niet uit Zuid-Afrika, maar uit Frankrijk en is al 32 jaar oud. In 1978 schreven Michel Berger en Luc Plamondon het nummer voor de rockopera ‘Starmania’, waarin het gezongen werd door Johnny Rockfort, een rol van Daniel Balavoine.


In 1992 maakte Tim Rice een Engelstalige versie van de musical genaamd ‘Tycoon’, waarin onder anderen Céline Dion, Nina Hagen, Willy DeVille, Cyndi Lauper en Tom Jones zongen. Peter Kingsberry (voormalig zanger van Cock Robin) zingt daarin ‘Only the very best’, de Engelstalige versie van ‘S.o.s. d’un terrien détresse’. In 2005 zong Grégory Lemarchal (in 2004 winnaar van de Franse talentenjacht ‘Star Academy’) de Franse versie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten