zondag 29 mei 2011

Claudia de Breij zoekt geborgenheid

Claudia de Breij: Mag ik dan bij jou (58)

‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, is het openingsnummer uit haar theatershow ‘Hete vrede’, waarmee ze sinds begin 2010 het land doorkruist. Op 26 september 2010 riep de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties de voorstelling uit tot het meest indrukwekkende van het seizoen, waarvoor ze de Poelifinario kreeg, een cabaretprijs die sinds 2003 wordt uitgereikt.

Mocht je de voorstelling nog niet gezien hebben, dan raden we je aan dat alsnog te gaan doen. Niet omdat het een prijs heeft gekregen, maar gewoon omdat het een erg goede voorstelling is met prachtige liedjes. Op 13 december is de laatste voorstelling van ‘Hete vrede’ in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) studeerde na haar eindexamen VWO, twee jaar Algemene Letteren in haar geboortestad. Ze volgde kleinkunstlessen, deed mee aan lokale talentenwedstrijden en haalde net niet de finale van het Leids Cabaretten Festival. Ze werkte voor diverse radiostations, en sinds 2002 (met een korte tussenstop) presenteert ze op vrijdagmiddag op 3FM het programma ‘Claudia d’r op’, waarvoor ze de ‘Zilveren radioster’ ontving voor ‘beste radiovrouw van het jaar 2010’.

Claudia presenteerde diverse programma’s op tv, zoals ‘Claudia’s showboat’, en schuift regelmatig aan als tafeldame bij De Wereld Draait Door, waarvan ze de vaste invaller is als Matthijs van Nieuwkerk is verhinderd. Maar haar hart ligt vooral bij het cabaret; ‘Hete vrede’ is inmiddels haar zesde voorstelling.
In de voorstelling ‘Hete vrede’, die speelt in 2060, kijkt ze terug op de huidige tijd, en vraagt zich af of ze goed of fout was en wat het criterium is. Dit aan de hand van de vraag van haar kleinzoon. ‘Mag ik dan bij jou’ is een liedje, waarin het gaat om betrouwbaar vs vertrouwen. Het nummer is al tijden één van haar populairste nummers en is nu dan eindelijk op single uitgebracht. Afgelopen woensdag zong ze het nummer samen met Paul de Leeuw in de
Ma-di-wo-do-vrijdagshow’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten