zondag 29 mei 2011

Wim Leys brengt oude tijden tot leven

Wim Leys: Happy days (86)

Eind jaren ’70 zond de AVRO de tv-serie ‘Happy days’ uit. De serie gaf een nostalgische terugblik op de jaren ’50, en speelde zich af rond het gezin Cunningham in Milwaukee en huisvriend Fonzie, een rol van Henry Winkler. In 1982 was de serie bij Veronica te zien en begin jaren ’90 dagelijks bij RTL4. Er zijn in totaal elf seizoenen geproduceerd, 255 afleveringen.

Aan het begin van elke aflevering werd een verkorte versie van ‘Rock around the clock’ van Bill Haley & the Comets gebruikt en aan het eind het nummer ‘Happy days’, gezongen door Jimmy Haas. Met de start van de derde serie werd ‘Happy days’ aan het begin gezet, nu gezongen door Pratt & McClain, dat een top 5 werd in Amerika. Vanaf de elfde serie mocht Bobby Arvon het nummer aan het begin van elke aflevering zingen.

Happy days’ is sinds kort ook in het Nederlands te volgen, althans het liedje, want de Vlaamse zanger Wim Leys nam het op voor zijn album ‘Altijd en overal’. Leys scoorde twee eerdere hits, ‘Leve de liefde’ met @Fundum (#59 in 2009) en ‘Rocking in the street’ met Ruth McKenny (#41 in 2010). Deze zomer zal Wim weer veel te zien en te horen zijn met zijn band @Fundum, zowel in Vlaanderen als Nederland.

‘Happy days’ werd destijds geschreven door Charles Fox (m) en Norman Gimbel (t). Deze namen zullen je waarschijnlijk niet zoveel zeggen. Toch noemen wij ze, omdat beide heren ook het nummer ‘Killing me softly with his song’ schreven voor Lori Lieberman, maar bekend is geworden in de versie van Roberta Flack en later the Fugees. De vertaling en bewerking is van Wim Leys samen met Jan Blaimont.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten