zondag 29 mei 2011

Foster the people komt op voor jongeren die in een isolement leven

Foster the people: Pumped up kicks (66)

Vraagje: hoe vaak komt de zin ‘All the other kids with the pumped up kicks’ voor in het nummer ‘Pumped up kicks’? Antwoord: 20x en misschien wel te vaak. Aan de andere kant het nummer klinkt vrolijk en blijft wel erg in je hoofd hangen! En dan te bedenken dat het helemaal geen vrolijk onderwerp is wat wordt bezongen. ‘Pumped up kicks’ gaat over ontgoochelde jongeren met zelfmoord neigingen. Mark Foster, die het nummer schreef, wil een stukje bewustwording kweken, en deze jongeren die geen contact meer met hun familie hebben en een geïsoleerd bestaan leven, niet aan hun lot overlaten.

‘Pumped up kicks’ is de debuutsingle van het Amerikaanse trio Foster the people uit september 2010, dat nu ook bij ons is uitgebracht. Niet zonder reden, want in de week dat het album ‘Torches’ uitkwam in de Verenigde Staten, gaf de band hun eerste optreden in Paradiso in Amsterdam. Als ze weer terug komen naar Nederland, zal Paradiso te klein zijn.
Foster the people bestaat sinds oktober 2009 en is de band van Mark Foster (zang, keyboards, percussie), Mark Pontius (drums) en Cubbie Fink (bas en achtergrondzang). Aanvankelijk noemde Mark zijn band Foster & the people. Maar doordat het publiek dit verkeerd hoorde en er Foster the people van maakte, heeft hij het zo gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten