zondag 10 juli 2011

Dries Roelvink brengt eerbetoon aan Theo Koomen

Dries Roelvink: Hé wat doe jij / De Tour de France (96)

 Tijdens het WK 2010 bleek het programma ‘VI Oranje’ van RTL7 een schot in de roos. Het programma was zeer populair en bleek een goede concurrent van ‘NOS Studio Sportzomer’. Dit jaar is het min of meer een sportloos jaar, geen voetbal en geen Olympische spelen. Wat er wel elk jaar is, is de Tour de France en daar maakt de NOS sinds 2003 dagelijks een programma over, getiteld ‘De Avondetappe’, dat gepresenteerd wordt door Mart Smeets.

Tot dit jaar had ‘De Avondetappe’ een monopolie op de Tour de France. Dit jaar komt RTL7 met ‘Tour du jour’, dat op primetime, rond half negen, wordt uitgezonden. De formule is min of meer hetzelfde als ‘VI Oranje’: presentator is Wilfred Genee en er zijn twee analisten (Gert Jakobs en Danny Nelissen). Natuurlijk is ook Johan Derksen van de partij, om onder andere het laatste voetbalnieuws te melden. Daarnaast komen er elke avond één of meerdere gasten langs die ook iets met de sport te maken hebben of denken daar wat over te kunnen/moeten melden.

Wat ook gebleven is, is de huisband en dat is dezelfde als bij ‘VI Oranje’: Danny Vera & the Ordinary men. Vera sleepte er vorig jaar nog een hit uit met ‘Orange glow’ (#77). Naast Vera mag niemand anders dan Dries Roelvink het nummer ‘De Tour de France’ zingen, waarvan de tekst iedere avond wordt aangepast aan het programma. Het is wel aan het einde van het programma, zo tegen de aftiteling …

‘De Tour de France’ is een aangepaste versie van zijn single ‘Hé wat doe jij’, waarvoor hijzelf mede de tekst heeft geschreven. Dries: “De single gaat over de gouden tijden in de jaren zeventig waarin de Nederlandse renners heersten.” ‘De Tour de France’ is dan ook vooral gericht op Radio Tour de France (iedere middag van 2-6 op Radio 1), met fragmenten van de legendarische verslaggever Theo Koomen. De fragmenten heeft Dries dankzij dochter Nelly Koomen mogen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten