zondag 10 juli 2011

Esther Sarita heeft de smaak te pakken

Sak Noel: Loca people (la gente esta muy loka) (1) *** tweede week op #1 ***

Kwam de zomerhit in 2010 nog uit Australië, die van 2011 komt sowieso uit Europa. Voorlopig is dat ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ van de Spaanse dj Sak Noel, dat voor de tweede week de Single Top 100 aanvoert. Maar het zou over een paar weken zomaar een ander nummer kunnen zijn, wat te denken van ‘Vem dançar kuduro’ van de Franse dj Lucenzo feat. Big Ali, hoogste eersteweeks op #12?

ex-vriendje

Zoals je weet wordt Sak Noel op ‘Loca people (la gente esta muy loka)’ bijgestaan door de 20-jarige Helmondse Esther Sarita. Vorig jaar zomer sprak zij een paar woorden voor hem in toen ze samen met een vriendin bij hem op bezoek was in Girona, waar Sak zijn studio heeft. Lange tijd bestond het idee dat Ester, die een a achter haar naam plakte, omdat Esthera Sarita meer Spaans klinkt, uit Bosnië komt. Hoewel ze dat fabeltje op diverse sites direct heeft ontkracht, is het een eigen leven gaan leiden. En niet zonder reden, want Esther heeft een vriendje uit Bosnië gehad en daar wil ze liever niet meer aan herinnerd worden. Haar bosnaprinceza.hyves heeft ze dan ook opgeheven. Dus vanaf nu hebben wij het er hier ook niet meer over.

vervolg

‘Loca people (la gente esta muy loka)’ heeft haar leven ook op een andere manier veranderd. Esther: “Ineens ben je bekend. Mensen roepen nu ‘Hey Johnny’ als ik over straat loop, en dan willen ze foto’s en handtekeningen. Het is wennen, maar het is natuurlijk wel supervet. Ik geniet er elke dag van.” Na optredens in Spanje en Cyprus gaat ze met Sak Noel naar Libanon. Als het aan Esther ligt, krijgt het succes zeker een vervolg: “Ik ga er gewoon voor knokken en dan komt het allemaal wel goed. Hier in Nederland begint het nu te komen, maar in Spanje kan ik niet meer normaal over straat.” Vind je het gek als je op straat ‘la gente esta muy loka’ roept, wat ‘die mensen zijn gek’ betekent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten