zondag 4 december 2011

Esther Dean is niet zomaar een zangeresje

Tinie Tempah feat. Ester Dean: Love suicide (89)

Voor 2010 hadden nog maar weinigen van de Britse rapper Tinie Tempah (=Patrick Chukwuemeka Okogwu) gehoord. In dat jaar stond hij zomaar twee keer genoteerd, waaronder #1 met ‘Miami 2 Ibiza’ van de Swedish house mafia en #33 met ‘Written in the stars’ feat. Eric Turner. Zijn eerste hit dankte Tinie dus aan anderen. Sympathiek dan ook, dat hij nu anderen ook een kans geeft, want op ‘Love suicide’ is de zang van Esther Dean, die daarmee haar debuut heeft.

Esther Dean (=Ester Renay Dean, 15 december 1981 in Muskogee, in de staat Oklahoma) is niet zomaar een zangeresje dat meedoet op een nummer van de grote rapper Tinie Tempah. Hoewel ze nog niet eerder een hit heeft gescoord, heeft ze haar sporen in de muziekwereld al ruim verdiend. Ze schreef nummers voor/met voor onder anderen Katy Perry (‘Firework’), Rihanna (‘What’s my name’ feat. Drake, ‘Rude boy’, ‘S&M’ en You da one’) en Esmée Denters (‘Outta here’). In 2009 verscheen het eerste werk van Dean zelf, het nummer ‘Drop it low’ feat. Chris Brown, voor de documentaire ‘More than a game’. In 2012 zal haar eerste album verschijnen.

Love suicide’ schreef Esther Dean samen met Chris Brown, met wie ze het ook opnam. Vervolgens werd het nummer aangepast, waarbij een oude bekende meehielp: Espen Lind. Lind werd wereldberoemd door ‘When Susannah cries’, dat bij ons begin 1998 de tiende plaats bereikte. Daarna scoorde hij amper hits meer, maar werd een succesvol componist en producer voor onder anderen Atomic kitten, Esmée Denters, Beyoncé, Train en meest recent Alexis Jordan. De versie van ‘Love suicide’ die binnenkomt op #89, staat ook op ‘Disc-overy’, het album van Tinie Tempah. Begin volgend jaar komt hij met zijn nieuwe album ‘Sophomore’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten