maandag 5 december 2011

Hans Teeuwen kan niet zonder cabaret

Hans Teeuwen & the Painkillers: Broodje worst (54) *** hoogste eersteweeks ***

Dit weekend wordt in menig huiskamer Sinterklaas gevierd. In 1995, zestien jaar geleden alweer, speelde Hans Teeuwen voor Sinterklaas in een aflevering van ‘Debiteuren Crediteuren’.

In 2005 kondigde Teeuwen aan te stoppen met het maken en uitvoeren van cabaretvoorstellingen, omdat ‘hij na vijf programma’s gewoon even klaar was met cabaret’. Vervolgens verraste hij in 2006 vriend en vijand niet alleen met de scène in ‘Debiteuren Crediteuren’, maar vooral met het muziekprogramma ‘Hans Teeuwen zingt’, met Engelse liedjes in jazzsfeer. Hij ging er mee toeren en kwam daarmee zelfs in New York, Londen en Edinburgh.

Maar Hans Eduard Marie Teeuwen (Budel, 3 maart 1967) is vooral cabaretier en na ‘Hans Teeuwen zingt het vrije woord’, nog een muziekprogramma, begon het bloed weer te kriebelen. En dus schreef hij weer een cabaretprogramma, ‘Spiksplinter’ dat tussen april en september dit jaar was te zien. Op 12 en 13 oktober werden twee extra shows gehouden in het World Forum in Den Haag. Afgelopen week verscheen daarvan de DVD die in de DVDmovie Top 30 binnenkomt op de 6e plaats. ‘Broodje worst’ is daarvan de single.
Hans Teeuwen wordt daarop begeleid door the Painkillers, bestaande uit Benjamin Herman(sax), Jesse van Ruller (gitaar), Kasper Kalf (bas), Ruben Hein (piano) en Joost Kroon (drums). Met the Painkillers nam Teeuwen in 2010 het jazzalbum ‘How it aches’ op.

2 opmerkingen:

  1. Harry Hoppentocht6 december 2011 om 00:01

    De Debiteuren Crediteuren Sint-aflevering is uit 1995. Niet uit 2006.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. dank je Harry, we hebben het aangepast.

    BeantwoordenVerwijderen