maandag 9 april 2012

Danny van der Kracht gaat op zomertour in … België

Danny van der Kracht: Dat benne … (88)

Dit jaar zit Danny van der Kracht 25 jaar in het muziekvak. Danny, op Koninginnedag wordt hij 39, begon al met zingen op zijn veertiende. Zijn eerste notering behaalde de man uit Zevenaar, pas vorig jaar met ‘Eenmaal links, eenmaal rechts’, dat een weekje op #88 stond. Op diezelfde positie komt ‘Dat benne’ binnen, waarvan we voor hem hopen dat het niet dezelfde kant op gaat als zijn vorige hit!

Meer succes heeft Danny op andere gebieden, zoals journalist voor het weekblad ‘Party’ en tot voor kort het tijdschrift ‘Sociaal totaal’. Al op zijn zesde schreef hij zijn eerste liedje en inmiddels zijn dat er meer dan 3.000! Ook is hij presentator van ‘Holland Hitland’ op de Gelderse zender Favoriet FM. Daarnaast heeft Danny zijn eigen mediabedrijf Power media & entertainment.

Elk jaar brengt Danny een carnavalssingle uit en dit jaar was dat ‘Dat benne...’. Succes bleef uit, totdat het nummer begin maart door de Belgische zender VBRO (in Nederland vergelijkbaar met RadioNL), werd opgepikt, waar het de meest gedraaide carnavalsnummer is. Inmiddels is Danny door VBRO gevraagd om hun komende zomertoer langs de Belgische kust op te luisteren met zijn liedje.

‘Dat benne …’ is geen eigen nummer, maar een bewerking van ‘Dat benne van die dingen’ van Gerard Derks die het in 1994 opnam voor het album ‘Totaal Oranje’. Je raadt het al: van oorsprong is ‘Dat benne …’ een voetbalnummer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten