maandag 9 april 2012

Triggerfinger komt in mei met live album

Triggerfinger: I follow rivers (live @ Giel! – VARA 3FM’) (1) *** vijfde week op #1 ***

‘Rock am Ring’ (het Duitse Werchter), Lowlands, het zijn slechts enkele van de festivals waar Triggerfinger dit jaar zal optreden. De aftrap van het festivalseizoen was afgelopen weekend in Schijndel tijdens Paaspop, waar 105 acts optraden voor zo’n 51.000 muziekliefhebbers. Triggerfinger stond zaterdagmiddag op het grote podium. Begin 2013 gaat de Belgische groep in Groot-Brittannië op tournee met Thin lizzy. Tegen die tijd moet het nieuwe album in de winkels liggen.
Maar eerst komen de Belgen in mei nog met het live album ‘Faders Up 2: Live In Amsterdam’, dat de hoogtepunten bevat van de concerten die de band in november 2011 gaf in de Melkweg in Amsterdam. Dat album wordt niet alleen op cd uitgebracht, maar ook op vinyl als een driedubbel elpee. De eerste gelimiteerde oplage van het album wordt uitgeleverd met een bonusdisk waarop een verzameling staat van allerlei radiosessies die de band de afgelopen jaren heeft gedaan.

Onder die radiosessies zit zeker die van 12 januari 2012 bij 3FM dj Giel Beelen, waar ze ‘I follow rivers’ deden. De avond daarvoor hadden ze de tekst van het nummer, oorspronkelijk van Lykke Li, van internet geplukt om die zich eigen te maken. Een kwartier voordat ze het nummer op de ochtend van de 12e januari brachten, bedachten ze het arrangement met behulp van een iPhone en een koffiekopje! Vervolgens begon de Belgische radio deze versie te draaien en is het balletje gaan rollen. De heren vinden het dan ook ‘hilarisch’ dat het nummer op deze manier een hit is geworden.

‘I follow rivers’ staat nu voor de vijfde week bovenaan de Vlaamse Ultra Top 50 en de Nederlandse Single Top 100. Ze vinden het super te gek, ook al is het nummer van iemand anders. De voorlaatste keer dat een act in Nederland met de eerste hitsingle minimaal vijf weken onafgebroken op #1 stond, was ‘Danza kuduro’ van Lucenzo feat. Don Omar / ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali op 20 augustus 2011. ‘Ai se eu tu pego!’ van Michel Teló stond weliswaar in totaal zeven weken bovenaan, maar had daar twee sessies voor nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten