maandag 9 april 2012

Jessie Ware zong mee op dancenummers

Jessie Ware: Running (99)

Bijna ieder zichzelf respecterend (internet) radiostation heeft wel een schijf die het de hele week draait. Zo heeft 538 de Alarmschijf, Radio 3 de Megahit, RadioNL de Hollandse Nieuwe en Slam FM de Grand Slam, om er een paar te noemen. Ook Radio 6, ‘de zender die zich volledig richt op soul en jazzmuziek’, heeft zijn eigen schijf, getiteld ‘De schijf van zes’. Halverwege maart was dat ‘Running’ van Jessie Ware.
Een aantal dj’s van Radio 6 is ook op andere stations te horen, waardoor de nummers kans lopen ook daar gedraaid te worden. Onder die dj’s zit ook Gerard Ekdom van 3FM, die in diezelfde week dat het nummer van Jessie Ware ‘de schijf van zes’ was, het nummer ook tot zijn ‘pick of the week’ koos. Hierdoor bereikt het nummer nog een grote publiek. Het gevolg, zij het bescheiden, een notering op #99.

Jessie Ware is geboren in Brixton, Londen, groeide op in Clapham en zat op een privéschool in Dulwich. Op jonge leeftijd luisterde ze veel naar club en garage muziek, en werkte ze mee aan diverse dancenummers. Tot voor kort was ze dan ook meer achtergrondzangeres dan zangeres/componist. Het koste haar veel moeite nummers te schrijven.

‘Running’ is geen dancenummer, maar een soulnummer. Jessie Ware schreef het nummer samen met de houseproducer Julio Bashmore. Met het nummer ‘Sweet talk’ vormt ‘Running’ een eenheid, waarbij ‘Sweet talk’ meer uptempo is. Beide nummers staan op haar album ‘Devotion’, dat in september verschijnt. De opnames vonden plaats gedurende twee weken in november 2011 in the Red Bull studio’s in Londen met Bashmore en Dave Okumu. Op basis van nummers die op haar website zijn te beluisteren, wordt ze wel het Britse antwoord genoemd op de Amerikaanse zangeres Aaliyah, in 2001 overleden tijdens een vliegtuigongeluk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten