vrijdag 13 april 2012

Hitflits: Kyteman onderweg naar goud, laatste week voor Triggerfinger

Eigenlijk kunnen we kort zijn in deze Hitflits, want aan de kop van de lijsten is niets veranderd. De #1 van de Album Top 100 is voor de tweede week ‘The Kyteman orchestra’ van The Kyteman orchestra. Het album verkoopt zo’n twee keer de #2, ’t Heerst’ van Acda en de Munnik, uit. De 10.000 exemplaren die in de eerste week zijn uitgeleverd hebben z’n weg naar de liefhebber wel zo’n beetje gevonden. Op naar de volgende 10.000, en dan is het een kleine stap naar een gouden plak. Het is echter wel de vraag of ‘The Kyteman orchestra’ volgende week nog op #1 staat, want sinds vandaag, vrijdag 13 april 2012, ligt ‘Wrecks we adore’ van Trijntje Oosterhuis in de winkels.

Ook aan kop van de Single Top 100 heerst een serene rust: ‘I follow rivers’ van Triggerfinger voert voor de zesde week de lijst aan. En ook hier ligt de verhouding tot de #2 op zo’n beetje 2:1, oftewel, het nummer heeft een voorsprong van bijna 44% op ‘Call me maybe’ van Carly Rae Jepsen. Zij zal zeker de eerste plaats niet meer halen. Wie dan wel?

Deze week nog lang niet, maar het gaat ook slechts om een download: ‘Vrij’ van Nick & Simon, de hoogste eersteweeks op #13. Vandaag verschijnt de fysieke cd-single met de bekende extra’s zoals een videoclip, die hun weg naar de fans wel zal vinden. Nick & Simon zijn dit jaar samen met Go back to the zoo en Alain Clark de ambassadeurs van de vrijheid en zullen een aantal bevrijdingsfestivals afgaan. ‘Vrij’ is daar speciaal voor geschreven. Meer daarover in de nieuwe Megaman.

Andere eersteweeks noteringen zijn:
#66 Jennifer Lopez feat. Pitbull: Dance again
#68 Basto & Yves V: Cloudbreaker
#82 Miss Montreal: I am hunter
#85 Jeroen van der Boom: Kom maar op
#90 Gareth Emergy feat. Christina Novelli: Concrete angel
#91 Taio Cruz: Troublemaker
#92 Jan Leliveld: Zij hoort bij mij
#94 Kris Berry: Love trip
#95 Elena Gheorghe: Your captain tonight
#98 Albama shakes: Hold on
#99 Usher: Climax

Terug naar de albumlijsten, want daarvan heb je ook nog de eersteweeks noteringen tegoed. Hier komen ze:
#4 Go back to the zoo: Shake a wave, opvolger van ‘Benny Blisto’ (#3 in 2010)
#9 Kris Berry: Marbles, zangeres geboren op de Antillen, maakte album samen met producer Paul Willemsen (Beans & fatback, Lefties soul connection)

#10 Alabama shakes: Boys & girls, kwartet uit Athens, Alabama met zangeres Brittany Howard. Groep wordt bejubeld door onder anderen Bon iver, Jack White en Adele en gaat nummers schrijven met legende Booker T. Jones. Album komt waarschijnlijk binnen op de eerste plaats van de Britse albumlijst.

aanvulling 15 april:
‘Boys & girls’ komt niet binnen op de eerste plaats, maar op de derde plaats van de Britse albumlijst. Adele pakt de eerste plaats terug met ‘21’, nu voor de 22e week. Ze verslaat daarmee ‘A hard days night’ en ‘With the Beatles’ van the Beatles die het 21 weken volhielden bovenaan de Britse albumlijst.

#11 Counting crows: Underwater sunshine (or what we did on our summer vacation)
#30 Of monsters and men: My heard is an animal
#55 Florence + the machine: MTV unplugged – a live album
#64 Original soundtrack: Intouchables, Franse film over een aan zijn rolstoel gekluisterde miljonair en zijn persoonlijke verzorger. Op de soundtrack staat een mix van klassieke nummers (van de Italiaanse minimalist Ludovico Einaudi) en soulmuziek (van onder andere Earth, Wind & Fire)
#78 Paul van Dyk: Evolution

In de Back Catalog Top 50, de lijst met oudere albums, blijft Anouk #1 met ‘For bitter or worse’, nu voor de tweede week.

Hoogste eersteweeks in deze lijst, is op #24 ‘Palomine’ van Bettie Serveert. Dit naar aanleiding van de uitzending, afgelopen zaterdag, van ‘Classic albums’. Aanstaande zaterdag zit Caro Emerald in het programma met haar album ‘Deleted scenes from the cutting room floor’, deze week op #15, gestegen vanaf #22. Het optreden gisteravond tijdens de 3FM Awards zit hier nog niet in verwerkt. Samen met de special gokken we ten minste op een top 5-notering volgende week.

Maar eerst komen we na het weekend nog met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten