dinsdag 22 mei 2012

Handsome poets maakte indruk in Zimbabwe

Handsome poets: Sky on fire (88)

2012 wordt het jaar van Handsome poets. Althans daar gaan we van uit, want na het titelloze album in 2011 dat de 24e plaats bereikte, komt de groep eind dit jaar met het tweede album. ‘Sky on fire’ is daarvan de voorloper en hun vierde notering. Daarop speelt voor het eerst Eelke Mastebroek (ex-Rigby) mee op gitaar. Hij is de opvolger van Gerard Trouborst, die in augustus 2011 de band verliet wegens een verschil van inzicht. In zijn kielzog vertrok ook zijn broer Ruben, waardoor de band officieel zonder bassist zit.

Zimbabwe

De groep is net terug uit Zimbabwe, waar ze op 3 mei hebben opgetreden op het Harare International Festival of Arts. Aanleiding om daar op te treden, zijn optredens op een paar bevrijdingsfestivals in 2011, waar ze ervaren hebben wat het betekent vrij te zijn. Toen ze dan ook gevraagd werden voor het festival in Zimbabwe, waar dit voorjaar een referendum wordt gehouden over een nieuwe grondwet, gevolgd door nieuwe verkiezingen, hoefden ze geen moment na te denken.

doorvertellen

Ze wilden graag als band de confrontatie aangaan en zien hoe het leven in Zimbabwe is, zodat ze dat verhaal kunnen doorvertellen. Volgens de eerste geluiden hebben ze wel een indruk achter gelaten. Newsday, een grote nieuwssite in Zimbabwe schrijft zelfs: “Handsome Poets laat het publiek achter met een gevoel van kameraadschap en eenheid, en geeft haar een onvergetelijke ‘body-moving experience’.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten