dinsdag 22 mei 2012

Marina heeft haar fans altijd bij zich

Marina & the Diamonds: Primadonna (98)

Ze heeft de ‘looks’ van Lana Del Ray, maar muzikaal gezien staat ze daar een flink eind van af. Haar muziek heeft meer weg van Lady Gaga of Jessie J. Marina & the Diamonds noemt ze zich, een combinatie van haar eerste voornaam, Marina en haar Griekse achternaam, Diamandis, dat diamanten betekent. The Diamonds zijn niet haar begeleidingsband, maar haar fans.

Marina Lambrini Diamandis, geboren in Abergavenny, Monmouthshire, Wales op 10 Oktober 1985, heeft een Griekse vader en een Britse moeder. Marina zat op een meisjesschool in Wales, waar ze naar eigen zeggen, haar muzikale talent heeft ontdekt. Toen haar ouders scheidden, ging ze naar haar vader in Griekenland. Maar na twee jaar, ze was inmiddels achttien, ging ze terug naar Wales, vestigde zich in Londen, waar ze pogingen deed om muzikaal aan de bak te komen.

Begin 2008 werd ze ontdekt door een muziekscout van Neon Gold Records, die haar boekte voor het voorprogramma van Gotye. Eind dat jaar kreeg ze een platencontract bij 679 recordings. Ze nam een aantal singles op en eind 2009 belandde ze op de BBC-lijst van artiesten, waarvan verwacht werd dat zij in 2010 zouden doorbreken.

hoge verwachtingen

Dat hadden ze daar goed gezien, want ‘The family jewels’, haar debuutalbum uit 2010, bereikte daar de 5de plaats; bij ons stond het in augustus 2010 een weekje op #88. De verwachtingen voor ‘Electra heart’, haar tweede album, waren dan ook hoog gespannen. Ze maakte het waar, want begin deze maand stond het #1 in de Britse albumlijst. Aanstaande vrijdag, 25 mei 2012, verschijnt het ook in Nederland. ‘Primadonna, is daarvan de eerste single, dat in eigen land tot #11 kwam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten