zondag 15 juli 2012

Demo-duel levert derde hit op

P&E Project feat. Daniel Meijer: Sax and rhythm (92)

Het ‘538 demoduel’ heeft tot nu toe twee hitnoteringen opgeleverd: ‘Nobody’ van Falco DeJong Luneau (#21 in 2009) en ‘Save me’ van Chelc-d (#29 in 2010). Luneau was op 17 april 2009 winnaar van de eerste editie, Chelc-d werd toen tweede. ‘Save me’ werd pas een jaar later uitgebracht. Van Luneau is onlangs zijn eerste cd verschenen.
In 2010 haalde Orangetrack, het samenwerkingsverband van Wesley Glasmacher en Chris Hordijk, de finale maar verloor van Earl S. Van laatstgenoemde is niets meer vernomen, Hordijk werd dit jaar tweede bij ‘The voice of Holland’ en scoorde al menige hit.

Voor de jongste editie deed P&E Project mee aan het ‘538 demoduel’, maar kwam niet verder dan de voorronde. Op 8 juni werd het duo Julian & Maaike winnaar van de elfde editie van deze talentenjacht en krijgen daardoor met hun nummer airplay op 538 en een platencontract. Dus daar gaan we misschien nog wel meer van horen.

Voorlopig scoort P&E Project, het duo Edward Boellaard (de E in P&E) en Peter Buist (de P in P&E), op eigen kracht een hitje met ‘Sax and rhythm’, daarbij geholpen door saxofonist Daniel Meijer. Wij vermoeden dat Daniel, de Danny Meijer is die saxofoon speelde in de jaren ’60 bij Rockin' sensation boys en Fender rollers. Maar wellicht wil de echte Daniel Meijer zich nog even melden? De hoes van de single ‘Sax and rhythm’ is ontworpen door Niels Lindhout van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle.

De leden van P&E, beide in de 50, zijn beide doorgewinterde muzikanten. Boellaard maakte onder andere deel uit van Doop en Hocus pocus. Buist was producer van Blackburst, een eenmansproject van Boellaard.

3 opmerkingen:

 1. Hallo,

  Het klopt inderdaad dat Daniel Meijer dezelfde is als Danny Meijer van de Rockin Sensation Boys en de Fender Rollers. Verder heeft hij gespeeld in Soul Sound. Hij heeft gestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium en gespeeld in het Rijmond Saxofoon Kwartet en orkest De Volharding in Amsterdam (Louis Andriessen).

  Daniel zelf is erg benieuwd hoe je erachter bent gekomen dat hij bij de Fender Rollers heeft gespeeld, aangezien deze alleen in Duitsland optraden.

  Hij heeft zelf geprobeerd contact op te nemen, maar dat is niet gelukt.

  Met vriendelijke groeten,

  Roos Biemans (namens Daniel Meijer)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Roos mijn naam is Wim Pothuizen ik ben op zoek naar Ralf de broer van Danny dit is de enige weg die ik kan bedenken.Danny ken ik uit mijn jeugd toen wij nog in het Heggepad woonden vaak thuis geweest en Ralf was mijn school en muziekmaatje vooral de Stones ik hoop dat alles goed is met een ieder ik ben nu 64 en Ralf zou nu pak,m beet 66 zijn we waren nogal ondeugend op de L.S. Ik hoop dat het gaat lukken op deze manier.Vr Groet Wim.Pothuizen.)w.a.pothuizen@kpnmail.nl

   Verwijderen
 2. Dag Roos,

  Leuk dat je hebt gereageerd met deze aanvulling. We proberen zo volledig mogelijk te zijn, alleen lukt dat niet altijd. Dankzij jou en Daniel lukt dat nu dus wel.Sorry dat we je reactie niet eerder zagen.

  Dan nu je vraag: Toen we op zoek gingen naar informatie over Daniel Meijer, kwamen we uit bij een site waar de geschiedenis van de Fenderrollers werd beschreven. Daar stond dat Daniel ook bij de Rockin Sesation Boys had gezeten en toen was voor ons het bewijs geleverd dat het om dezelfde persoon ging. De informatie staat op de site: http://www.storyofindorock.nl/fenderrollers.htm

  de Megaman.

  BeantwoordenVerwijderen