zondag 15 juli 2012

Quintino levert opnieuw anthem ‘Turn up the beach’

Quintino & Moti: Circuits (68) *** hoogste eersteweeks ***

Het is duidelijk zomer in Nederland, niet wat de temperatuur betreft, maar wel als het gaat om de hits. Nu half Nederland op vakantie is, worden er maar weinig nieuwe nummers uitgebracht, want wie hoort ze nog? Bovendien zijn de artiesten vaak zelf ook op vakantie, dus promotie bedrijven komt er ook al niet van. En dus zijn er onder die nummers die wel worden uitgebracht, geen echt grote namen te bekennen.

De hoogste van slechts acht eersteweeks noteringen, treffen we al aan op #68: ‘Circuits’ van Quintino & Moti . DJ Quintino (Quinten van den Berg) scoorde vlak voor de kerst een #1-hit met ‘Epic’, samen met Sandro Silva, waarvan meer dan 20.000 stuks zijn gedownload, goed voor platina dus. Op ‘Circuits’ krijgt hij hulp van Moti, die nog niet eerder in de Single Top 100 stond.

Moti is de dj-naam van Timo Romme, afkomstig uit Leiden. Hij had altijd maar één wens: draaien en produceren van muziek. Op zijn zestiende kon het eindelijk echt van start gaan met de aanschaf van zijn eigen set draaitafels en een stapel vinyl platen. Sinds 2007 vormt hij samen met zijn neefje Yordi Corsten het duo Groovenatics. Daarnaast timmert hij als DJ Moti aan de weg en samen met DJ Quintino scoort hij met ‘Circuits’ zijn eerste hit.

2e keer anthem

‘Circuits’ is het officiële anthem van het strandevenement ‘Turn up the beach’,dat afgelopen zaterdag werd gehouden in IJmuiden aan Zee. Vorig jaar was het thema ‘Selecta’ gemaakt door Afrojack en … Quintino, dat toen niet verder kwam dan #74. Dan doet ‘Circuits’ het op #68 al een stukje beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten