zondag 15 juli 2012

Kim-Lian scoort #1-notering

Kim-Lian: Dit pakt niemand ons meer af (93)

In de DVD Film Top 30 stijgt ‘Achtste-groepers huilen niet’ naar de eerste plaats. De gelijknamige film ging op 15 februari 2012 in première en binnen twee weken waren er al meer dan 100.000 bezoekers naar toe geweest, goed voor een Gouden film. Sinds kort is er ook een DVD van.

De film gaat over een meisje in groep 8 die leukemie krijgt: de stoere 11-jarige Akkie van Vliet (een rol van Hanna Obbeek). ‘Achtste-groepers huilen niet’ is een verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens uit 1999, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Akkie was een meisje dat in de klas zat toen Vriens nog onderwijzer was.

De titelsong ‘Dit pakt niemand ons meer af’, is ingezongen door Kim-Lian, die de film samen met haar vriend, Daniel Gibson, en producer van het nummer heeft gezien. Kim: “Het is zo prachtig gemaakt. Je voelt dat alle betrokkenen bij deze film er met liefde en vakmanschap aan hebben gewerkt. Ondanks de keiharde verdrietige realiteit, is het ook een verhaal van liefde, hoop en humor. Ik vind het een eer dat ik deze prachtige titelsong mag zingen en hoop dat deze film het succes behaalt wat het verdient.” Aangezien ‘Dit pakt niemand ons meer af’ ook staat op de DVD, scoort Kim-Lian dus eigenlijk ook een #1-notering. Gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten