zondag 15 juli 2012

Elisa & Tom zingen tweetalig duet

Elisa Tovati & Tom Dice: Il nous faut (76)

Tom Dice (echte naam Tom Eeckhout, Eeklo, 25 november 1989), kennen we nog van ‘Me and my guitar’ (#30 in 2010). Daarmee vertegenwoordigde hij België op het Eurovisie Songfestival en sleepte een zesde plaats in de wacht. Begin dit jaar deed hij het nummer ‘Sunlight’ met DJ Antoine (#93).

‘Il nous faut’, vrij vertaald ‘Wij hebben behoefte aan (elkaar)’, dat Dice zingt met Elisa Tovati, is al ruim een jaar oud. In juli 2011 bereikte het nummer een 6e plaats in Frankrijk, en een maand later stond het zowel in Vlaanderen als Wallonië op de eerste plaats.

‘Il nous faut’ is afkomstig van ‘Le syndrome de Peter Pan’, het derde album van Elisa Tovati uit 2011. Tovati, eigenlijk Touati (Parijs, 23 maart 1976), was al vroeg geïnteresseerd in theater. Voordat ze ontdekt werd als zangeres, was ze tv-presentatrice en speelde in enkele films als ‘Navarro’ en ‘Highlander’. In 2002 bracht Elisa haar eerste album uit, ‘Ange étrange’, vier jaar later gevolgd door ‘Je ne mâche pas les mots’ en vorig jaar dus ‘Le syndrome de Peter Pan’. ‘Il nous faut’ is een nummer dat zowel in het Frans als het Engels wordt gezongen. Het nummer is medegeschreven door Dice.

Padie wist ons te melden dat het nummer ook op 'Heart for sale', het nieuwe album van Tom Dice staat, als bonustrack.

1 opmerking:

  1. Het nr. Staat ook op het nieuwe Album Heart For sale van Tom Dice !!!

    BeantwoordenVerwijderen