zondag 5 augustus 2012

‘Balada’ nu grootste Braziliaanse #1-hit

Gusttavo Lima: Balada (1) *** achtste week op #1 ***

Tot veler verrassing blijft ‘Balada’ van Gusttavo Lima de Single Top 100 aanvoeren. De afgelopen week waren er diverse bedreigingen voor ‘Balada’. De enige serieuze bedreiging was er van Mike Massé met ‘Let it be’, dat op maandag de voorlopige singlelijst aanvoerde. Daarna zakte het nummer al snel weg en kwamen the Opposites met ‘Slapeloze nachten’ langzaam dichterbij, maar werden niet echt een serieuze bedreiging voor Lima. En dus blijft ‘Balada’ ook deze week #1, nu voor de achtste week.

grootste Braziliaanse #1-hit

Dat is één week meer dan zijn landgenoot Michel Teló, met ‘Ai si eu te pego!’, eerder dit jaar. Daarmee scoort Lima de grootste Braziliaanse #1-hit. Derde staat ‘Lambada’ van Kaoma (met vier weken) en vierde ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca (drie weken). Qua weken scoort Lima dus het meeste, maar van de vier, is ‘Lambada’ van Kaoma, qua verkopen de grootste Brazilaanse #1-hit met meer dan 100.000 verkochte exemplaren in ons land en in 1989 de hit van het jaar. Télo staat op ruim 60.000, Lima volgt met ruim 25.000.

Op 4 oktober komt Gusttavo Lima naar Nederland voor een optreden in ‘The sand’ in Amsterdam. Of ‘Balada’ dan nog #1 zal staan? Wij denken nu echt dat het volgende week gebeurd is met ‘Balada’. Afgelopen vrijdag verscheen de download van ‘Alles overwinnen’ van Nick & Simon, die nu al ruim bovenaan staat in ondermeer de iTunes Top 100. Volgende week vrijdag verschijnt de fysieke cd-single van ‘Alles overwinnen’, dus voor de komende twee weken zal Lima zijn eerste plaats moeten opgeven.

covers

Het succes van ‘Balada’ van Gusttavo Lima werkt aanstekelijk op anderen. Hier volgt een overzicht van – voor ons bekend zijnde – covers van ‘Balada’. Let daarbij even op de namen van de uitvoerenden, want iedereen wil wel een graantje meepikken van het succes van het nummer! Tche tche (group), the Harmony Group, Josy Nogueira, Gasparo Lino (lijkt veel op Gusttavo Limo, slim dus) en Lima oh! En dan hebben we het niet eens over de vele Nederlandstalige covers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten