dinsdag 14 augustus 2012

Hiphoppers geven Doe maar nummers tweede leven

Doe maar, Kraantje pappie & Postmen: Alles gaat voorbij (21)

Twaalf jaar geleden, op ‘Als niet alles’ met Brainpower (#19 in 2000), ging Doe maar al een keer een samenwerking aan met een rapper of een hiphopper. Op ‘Alles gaat voorbij’ doet Doe maar het met Kraantje pappie & Postmen. Het nummer was in 1983 de b-kant van ‘1 nacht alleen’, dat de zesde plaats bereikte. Kraantje pappie kent Doe maar via zijn moeder die hem een verzamelaar van de groep in zijn hand duwde, toen hij nog met een Gameboy zat te spelen. Postmen, die ‘Alles gaat voorbij’ produceerde , nam in 2000 al een nummer van Doe maar op: ‘De bom’, samen met Def Rhymz en goed voor 2e plek.

nieuw nummer

Aanleiding voor de samenwerking nu, is een nieuw nummer van Doe maar, waarvoor de groep de eerste regel zelf aanleverde. Daarna kon iedereen reageren en dat is massaal gedaan. Per dag kwamen er wel zo’n 1500 – 1600 regels binnen. En toen ontstond het idee om samen met rappers oudere nummers van Doe maar op te gaan nemen. Artiesten van Top Notch en Noisa, de hiphop labels van Nederland, reageerden daar zeer enthousiast op.

album

Op 14 september volgt een heel album van Doe maar liedjes door Kraantje Pappie, Winne, Rico, Fresku, Sticks, Kubus, Gers Pardoel, Kempi, Postmen, Sef (geproduceerd door Spinvis) en Extince. Een aantal van hen zullen een gastoptreden verzorgen tijdens de vier Doe maar concerten, die ze geven in het kader van ‘Symphonica in rosso’, in oktober in het Gelredome in Arnhem. Daarnaast zijn er plannen om met allen een concert te geven in Paradiso of ergens anders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten