dinsdag 14 augustus 2012

Nick & Simon scoren eerste #1 op basis van downloads

Nick en Simon: Alles overwinnen (1) *** hoogste eersteweeks / eerste week op #1 ***

Vorige week kondigden we met volle overtuiging aan, dat ‘Alles overwinnen’ van Nick & Simon de nieuwe #1 zou worden. Naarmate de week vorderde werd er al bij voorbaat in rap tempo aan de poten van de nieuwe #1 gezaagd door ‘Sky on fire’ van Handsome poets. Uiteindelijk weten Nick & Simon hen voor te blijven, maar of dat een tweede week lukt, is nog maar de vraag. En dus mag het duo deze week met ‘Alles overwinnen’ hun negende #1-hit bijschrijven, maar dat ging niet zonder slag of stoot.

iTunes

Op vrijdag en zaterdag, de eerste twee dagen dat het nummer gedownload kon worden, stond het bovenaan de iTuneslijst. Daarna zakte het nummer vrij snel tot buiten de top 10. Gelukkig voor Nick & Simon dat ze niet afhankelijk zijn van iTunes, want anders hadden ze de #1 wel kunnen vergeten.

alleen downloads

Veel van hun fans downloaden de nummers namelijk niet bij iTunes, maar bij andere downloadplatforms, zoals Muziekkopen.nl. En dat zorgt er mede voor dat ‘Alles overwinnen’ toch #1 komt. Sowieso worden via dat soort sites veel meer Nederlandstalige nummers verkocht. iTunes moet het vooral hebben van buitenlandse acts, talentenjachten en tv-optredens. Al met al is deze #1-hit volledig bereikt dankzij de download en dat is voor het eerst. ‘Wijzer (dan je was) (Symphonica in Rosso versie)’, hun vorige #1-hit uit 2011, kon niet zonder de cd-single en enkele signeersessies.

cd-single

Daarover gesproken. Sinds vrijdag is er ook een cd-single van ‘Alles overwinnen’, met de gebruikelijke extra’s: twee covers plus de clip van ‘Alles overwinnen’. Die cd-single zullen ze hard nodig hebben om de eerste plaats te behouden. Dus zullen ze er alles aan doen, waaronder een aantal signeersessies. Dat zal echter niet voldoende zijn om #1 te blijven tot 21 september, wanneer hun album ‘Sterker’ uitkomt. Daarvan verschijnen twee configuraties. De luxe versie komt met een bonus-DVD ‘Wisseloord sessies – deel 2, de tracks’.

Wie er volgende week ook #1 zal staan, zeker is het dat ‘Balada’ van Gusttavo Lima dat niet weer zal zijn. Na acht weken op #1 maakt het nummer een flinke duikeling naar de vijfde plaats.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten