dinsdag 14 augustus 2012

HP helpt Nero aan hit

Nero: Promises (80)

Zowel ‘Una mattina’ van Ludovico Einaudi (op #97) als ‘Porque te vas’ van Jeanette (op #85) scoort dankzij een film, de ene in de bioscoop de ander door uitzending op tv. ‘Promises’ van Nero wordt een jaar later, dankzij een reclamespot voor de Envy 4 ultrabook van HP, alsnog een hit.

Nero is het Britse duo Daniel Stephens en Joe Ray uit Northwood, een wijk in Londen. Beide zijn geboren in 1984, en kennen elkaar al van jongs af aan. Joe speelde klassieke gitaar en Daniel speelde, aangemoedigd door zijn vader, cello. Het bleef echter niet bij deze instrumenten, beiden ontdekten de elektronische muziek en computers. Op hun zeventiende zetten ze op de slaapkamer van Daniel een eigen studio in elkaar en maakten de ene na de andere track.
‘Space 2001’ was in 2004 het eerste nummer dat ze als Nero uitbrachten. Eind 2010 waren ze genomineerd voor ‘BBC sound of 2011’, dé lijst van de BBC radio, met de beloftes voor het nieuwe jaar. De nominatie leverde veel publiciteit én airplay op.

Op ‘Promises’, dat stamt uit augustus 2011, wordt de zang verzorgd door Alana Watson, die sinds 2008 bij Nero zit. Zij kent Daniel en Joe al zo’n tien jaar en in eerste instantie was Nero voor haar een hobbyproject. Sinds het succes dat vorig jaar begon, is Nero ook voor haar een fulltime baan. Haar inspiratiebronnen zijn onder anderen Kate Bush, Joni Mitchell, Thom York (zanger Radiohead), Michael Jackson en Skin (zangeres Skunk anansie).

Er zijn diverse remixen van ‘Promises’, maar die van Skrillex (die ook wordt gebruikt in de reclamespot van HP), vind ze de beste. Sonny John Moore alias Skrillex, schreef de piano-intro van het nummer in een paar minuten, terwijl Nero voor het nummer zelf tussen de 2 en 3 uur nodig had!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten