zondag 23 september 2012

Ook voor Sharon Doorson is er leven na The voice of Holland

Sharon Doorson: Fall in love (19)

Begin dit jaar viel Sharon Doorson af in de halve finale van The voice of Holland; haar coach Marco Borsato gaf de voorkeur aan Iris Kroes, die uiteindelijk de tweede editie won. ‘I have nothing’ dat Sharon in de kwartfinale zong, haalde het begin dit jaar net niet, waarmee ‘Fail in love’ haar eerste notering is.

Sharon Doorson (Utrecht, 24 april 1987) wint op 6-jarige leeftijd de mini-playbackshow van Henny Huisman. De jaren daarna doet ze veel danservaring op en neemt musical en zangles. In 2004 geeft ze zich op voor Popstars – the rivals, waaruit de meidengroep Raffish voorkomt. Daarmee scoort ze drie hits, waaronder een #1-notering met ‘Plaything’ begin 2005. In februari 2006 valt het doek, nadat in de zomer van 2005 Eva Simons de groep al had verlaten en in februari 2006, ook Nora Dalal er de brui aan gaf.

Vervolgens haalt Sharon haar diploma aan de Popacademie NPAC, te Utrecht, en wordt ze aangenomen aan het conservatorium van Rotterdam. Er volgen verschillende grote projecten in binnen- en buitenland en vanaf 2008 treedt ze op als MC Sharon D met dj’s als Chuckie en D-Rashid. Als Miss Cherry probeert ze een solocarrière van de grond te krijgen, hetgeen mislukt.

ex-Raffish

In 2009 wordt ze samen met Lianne Lucia van Groen (haar oude maatje uit Raffish) gevraagd om Twenty 4 seven nieuw leven in te blazen. Dat houdt slechts enkele maanden stand, als blijkt dat ze niet te horen is op de eerste single. Vorig jaar gaf ze zich op voor The voice, waarvan we de afloop weten.

Dit jaar studeert Sharon af aan het conservatorium. Ook is ze zangdocente op de MBO opleiding Zadkine in Rotterdam. Als haar solocarrière een groot succes wordt, is het de vraag of ze dat dan nog kan blijven doen. Maar dan gaat er wel een droom in vervulling! De binnenkomst van ‘Fail in love’ haar eerste eigen single, op #19, is een goede start. Het nummer komt ook uit in half Europa en Nieuw-Zeeland. Haar grote voorbeelden zijn Beyoncé en Jessie J.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten