zondag 7 april 2013

Django Wagner is niet de nieuwe volkszanger

Django Wagner: Dat ene moment (35)

Tijdens optredens bleek dat het nummer ‘Dat ene moment’ van Django Wagner een populair nummer was. Fans drongen dan ook aan het op single uit te brengen, en daar kan een artiest natuurlijk geen nee tegen zeggen. Het nummer is de veertiende hit voor Wagner, die al vier top 10-noteringen op zijn naam zette.

Vlaanderen

Nu Nederland verovert is, volgt Vlaanderen. Samen met het daar bekende accordeonduo the Sunsets, heeft Django Wagner zijn nummer ‘Die mooie ogen (hebben mij bedrogen)’ (#15 in 2011) in een nieuw jasje gestoken. Het nummer staat op het album ‘Accordeon toppers‘ van the Sunsets dat daar in maart is uitgebracht. In het verleden bracht het duo ook al nummers uit met Frans Bauer en dat heeft hem geen windeieren opgeleverd!

cover

‘Dat ene moment’ van Django Wagner is geen eigen nummer, maar een cover van André Hazes. Het nummer staat op zijn album ‘Alleen met jou’ uit 1985, waar ook de twee hitsingles ‘Al jouw woorden zijn te veel’ (#10) en ‘Morgen ben ik thuis’ (#21) vanaf kwamen.

meezingfestijn

Het is dit jaar negen jaar geleden dat André Hazes overleed. Maar de muziek van hem is populairder dan ooit. Dat blijkt wel uit het succes van de musical ‘Hij gelooft in mij’, waarin acteur/zanger Martijn Fischer de volkszanger vertolkt. Daarnaast waren de twee concerten van het jaarlijkse Hazes-meezingfestijn in het Ziggo Dome in Amsterdam op 15 en 16 juni, in no-time uitverkocht en dus is er een derde aan toegevoegd, op zondagmiddag 16 juni.

nieuwe volkszanger

Aan het meezingfestival werken zo’n 30 Nederlandse artiesten mee, waaronder Trijntje Oosterhuis, André van Duin, Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Leona Philippo, Peter Beense, Chantal Janzen en Martijn Fischer. Het hele gebeuren wordt gepresenteerd door de kinderen van Hazes, Roxeanne en Dré Hazes Jr. Zijn kinderen zijn ook betrokken bij het SBS6 programma ‘Bloed, zweet en tranen’, een zoektocht niet naar de nieuwe Hazes, maar naar een nieuwe volkszanger. Zeker is dat het Django Wagner niet is, want hij doet niet mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten