zondag 7 april 2013

Fedde le Grand was voor het eerst in Australië

Fedde le Grand, Sultan + Ned Shepard: Long way from home (100)

Op 15 maart eindigde Fedde le Grand op het hoofdpodium van het Ultra Music Festival in Miami, zijn ‘Road to ultra’. De ‘Road to ultra’ is de naam van de tour die hem langs negen steden in de Verenigde Staten van Amerika bracht. De clip bij ‘Long way from home’, met beelden van de tour, is het anthem van de tour ‘Road to ultra’ en werd op 15 maart vrijgegeven.
 Fedde maakte het nummer met Sultan + Ned Shepard en het zal ook de enige track zijn die hij dit jaar met anderen maakt. Wel heeft hij een nummer van Marco V onder handen genomen. Later dit jaar komt Fedde met een nieuw album. Begin dit jaar heeft hij een tour gedaan door Australië, het enige continent waar hij nog niet eerder was geweest.

Sultan + Ned Shepard is een duo uit Canada dat sinds 2002 vooral elektronische muziek maakt. Sultan, geboren op 13 november 1978 als Ossama Al Sarraf in Koeweit, belandde in 1996 in Montreal, Canada. Tijdens zijn studie machinebouw belandde hij in het nachtleven en na een tijdje als dj, bracht hij zijn eerste nummer uit: ‘Primal instinct’.

Ned Shepard komt uit Montreal. De liefde voor elektronische muziek ontstond op zijn veertiende na het horen van ‘Born slippy’ van Underworld. In 2002 zag hij een optreden van  Sultan, waarna hij Sultan een cd gaf met nummers waar hij mee bezig was. De ochtend daarop belde Sultan hem op en gaf aan graag met hem te willen samenwerken. Sindsdien vormen ze het duo Sultan + Ned Shepard. In 2008 startten ze het label Harem Records en de Stereo Nightclub in hartje Montreal. Sultan + Ned Shepard maakten remixen voor Lady Gaga, Madonna en Robyn. Tiësto noemde hen de ‘kings of the progressive scene’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten