zondag 7 juli 2013

Avicii vergroot voorsprong

Avicii: Wake me up! (1)       *** tweede week op #1 ***

Met Noorwegen, Denemarken en Zweden staat ‘Wake me up!’ van Avicii in vier landen op de eerste plaats. Zweden was eerst (eind juni), vorige week volgden Nederland en Denemarken en deze week sluit Noorwegen aan. Daar zal het vast niet bijblijven. Voor Avicii is het nu al internationaal zijn grootste succes, want niet eerder stond een nummer van hem in meerdere landen bovenaan.

In de Britse hitparade is het niet Avicii zelf die triomfen viert met ‘Wake me up!', maar Spark productions. Dit collectief, dat zo’n beetje elke hit covert (onder andere ‘I love it’ en ‘Treasure’), stijgt met hun versie van het nummer van 82 naar #35. Zij brengen hun nummers uit als ‘Tribute to’. De uitvoering van Avicii komt daar pas op 18 augustus uit.

In ons land vergroot Avicii zijn voorsprong op de #2, ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell, van 18 naar 33%. Thicke kreeg afgelopen vrijdag tijdens de finale van X factor, drievoudig platina uitgereikt voor de hit van 2013. Er zijn er meer dan 60.000 stuks van gedownload en de zomer is nog maar net begonnen!

1 opmerking:

  1. Wat bedoel een voorsprong van 33% in een streaming + verkoop gegevens. Of moet ik vragen hoeveel streams maakt een stuk van verkoop.

    BeantwoordenVerwijderen