zondag 7 juli 2013

Dirk Meeldijk komt met Duitse klassieker

Dirk Meeldijk: Jou herken ik met gesloten ogen (99)

Het lijkt wel de week van de covers! Van de vijf eerste weeks noteringen, zijn drie een cover. We hadden al Wesley Klein met ‘Samen dansen (everyday, everybody)’ (op #42) en ‘Holiday (zomer, strand en zee)’ van Mulder & Mulder (op #94). Daar komt nog eentje bij en dat is ‘Jou herken ik met gesloten ogen’ van Dirk Meeldijk (op #99).

Het origineel komt uit het Duits, gezongen door een Joegoslavische zanger die er in Duitsland succes mee had (#16 in 1968): ‘Mit verbundenen Augen’ door Bata Illic. Daarna is het nummer door velen gecoverd, ook in het Nederlands, ondermeer door de Vlaamse zangers Eddy Wally en Bobby Prins (met een tekst van Johnny Hoes) en onze eigen Frank Verkooyen. Slechts eentje haalde er ook een notering mee: De Vrijbuiters (#46 in 1989). Vorig jaar probeerde Jannenman het nog, maar tevergeefs.

1 opmerking:

  1. Hallo
    En vergeet ook de vertolking van Theo Diepenbrock uit Gelderland/Brabant of Limburg uitgebracht door Telstar niet uit de begin jaren 70 met een voor mij mooiere en warmere versie dan Eddy Wally,Theo had verder ook Leuke Hits als Duo met Marian,Theo en MarianHella kom met me mee ja/He schat weet je dat etc,zie Internet en YouTube,Vr.Gr.Roelof Paas,Roelof_Paas@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen