vrijdag 12 juli 2013

Hitflits: Editors houden net stand dankzij concert

Vorige week pakten Editors met ‘The weight of your love’, net voor Rein Mercha met ‘Vol passie & emotie’ de eerste plaats in de Album Top 100. Dat zal me geen tweede keer gebeuren, moet Mercha hebben gedacht, en dus trok hij alles uit de kast om alsnog die eerste plaats te veroveren. En het leek te gaan lukken, want de eerste twee dagen stond zijn album ruim boven dat van Editors.
Op maandag gaf de Britse groep een verpletterend optreden in de Gashouder in Amsterdam, en dat vertaalde zich in de rest van de week in een stijging van de verkopen van het album. Dat staat, zei het met een nipte voorsprong van 3%, voor de tweede week op #1. We zijn benieuwd of het Mercha volgende week lukt om de eerste plaats te bereiken of dat een andere act die pakt.

TOP 3

1  (1)   Editors: The weight of your love (tweede week)
2  (2)   Rein Mercha: Vol passie & emotie
3  (4)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald

Ook oudere albums van Editors varen mee op het concert. In de Midprice Top 30, de lijst met goedkopere albums, komen twee albums van de groep binnen:
#34 In this light and on this evening
#37 An end has a start

Terug naar de Album Top 100, met een overzicht van de eerste weeks noteringen van deze week:
#7 Jay-Z: Magna carta … holy grail, aanstaande zondag #1 in de Britse albumlijst, de eerste voor Jay-Z
#17 Aly & Fila: Quiet storm
#46 Robin Thicke: Blurred lines
#59 Maarten van Roozendaal: En noem het maar vrienden in levende lijve
#60 Maarten Hartveldt: Efteling original Park soundtrack
#77 Ciara: Ciara
#90 Maarten van Roozendaal: Barmhart

SINGLES

TOP 3

1  (1)   Avicii: Wake me up! (derde week)
2  (2)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred Lines
3 (10)  Bakermat: Vandaag

Update ‘Blurred Lines’
De hegemonie in de Britse hitparade van ‘Love me again’ van John Newman is maar van korte duur. Aanstaande zondag raakt hij waarschijnlijk zijn eerste plaats kwijt aan een oude bekende: Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell. Hun ‘Blurred Lines’ pakt dan een vijfde week bovenaan. Afgelopen zondag was het nummer nog maar 83.974 exemplaren verwijderd van de 1 miljoen, dus de kans is groot dat het dit weekend of ergens volgende week daarover heen gaat.

In 2010 had ‘Alors on danse’ slechts twee weken nodig om de eerste plaats te bereiken. Of ‘Papaoutai’ ook zo ver komt, is nog maar afwachten. Wel zien we dat de derde hit van Stromae met zevenmijl laarzen door de Single Top 100 gaat. Na de binnenkomst op #73, steeg het nummer vorige week naar #45 en stijgt nu door tot #11.

Het is de week na de finale van de vijfde editie van X factor, die gewonnen werd door de 17-jarige Haris Alagic. En dat zien we aan de Single Top 100 van deze week, want van alle drie de finalisten komen singles binnen. Een overzicht:
#9 Haris: Playing with fire
#19 Adriaan: Als je gaat
#45 B-brave: Up
#99 Adriaan: Ik vind je lekker\
B-brave, de gedoodverfde winnaar, werd al in de eerste ronde uitgeschakeld door Adriaan, die uiteindelijk tweede werd. Meer over de finalisten in de nieuwe Megaman.

De overige eerste weeks:
#34 Martin Garrix: Animals
#36 de Kraaien: Dat gepijpzeik (Nl. versie van ‘Blurred lines’)
#43 Serebro: Mi mi mi
#47 Macklemore feat. Mary Lambert: Same love
#57 Maaike Ouboter: Jij de koning (nummer voor haar broer)
#61 John de Bever: Vaarwel alle zorgen
#68 René Schuurmans: Is het waar?
#69 FeestDJRuud & Dirtcaps: Weekend
#89 Showtek & Noisecontrollers: Get loose

Na het weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman. De volledige lijsten staan in de loop van de middag op Dutch Charts. En morgenmiddag krijg je op de nieuwspagina van 3FM achtergronden bij de albumnoteringen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten