zondag 15 december 2013

Jill Helena probeerde het eerst in Los Angeles

Jill Helena: Onderweg (69)

Naast ‘Formidable’ van Cheyenne Toney (op #1) komen er nog vijf nummers uit de vierde live show van The voice of Holland binnen. Oude bekenden zijn Julia van der Toorn met ‘All of me’ (op #9), Wudstik met ‘Laat me’ (op #34), Shirma Rouse met ‘End of the road’ (op #84) en , Jennifer Lynn met ‘Zombie’ (op #98). De laatste twee hebben de finale van aanstaande vrijdag niet gehaald. Het vijfde nummer is ‘Onderweg’ (Abel, #1 in 2000) van Jill Helena, na Cheyenne Toney, de tweede debutant deze week.

In 2009 had Jill Helena het op eigen houtje geprobeerd in Los Angeles als Jill Helena. Alle vertrouwen had ze in haar Amerikaanse manager Gwendolyn Priestley, dat er eind 2010 een album zou liggen. Het kwam er echter niet van.

Beter verging het haar op 15 maart 2012, toen ze als Jill van Leeuwen, tweede werd in de SBS6-talentenjacht ‘The winner is …’ in de categorie zangeressen. Toen het er op leek dat ze zou verliezen van haar tegenstander Bryan B, koos ze letterlijk eieren voor haar geld en ging uiteindelijk met 287.500 EURO naar huis. Goed gezien, want Bryan B won, en hield er een platencontract + ruim 1 miljoen EURO aan over.
Zoals menig talent begon het voor Jill ook op school. Voor een avond gaf ze zich op en zong een nummer van Michael Jackson, dat veel goede reacties opleverde. Vervolgens deed ze mee aan talentenjachten, gaf zich op voor Idols, maar werd met 15-jaar te jong bevonden. Het hinderde haar niet om door te gaan. In de finale van ‘The winner is …’ wilde ze maar één ding en dat is winnen. Toen zong ze nog uitsluitend in het Engels en lukte het haar niet, wellicht vrijdag, geheel in het Nederlands, wel in The voice of Holland. Ook leuk natuurlijk voor Ali B., haar coach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten