zondag 15 december 2013

Justin Bieber scoort recordaantal nieuwe hits in één hitjaar

Justin Bieber feat. Chance the rapper: Confident (21)

Vanaf maandag 16 december tot en met 2 januari 2014 zal het album ‘Complete my journals’ van Justin Bieber te koop zijn. Alleen als download en uitsluitend bij iTunes. Op het album staan 18 nummers, waarvan je de eerste 10 al kent, want in de afgelopen 10 weken, verscheen er elke maandag eentje. ‘Confident’ feat Chance the rapper, binnen op #21, is de laatste in de rij. 'Heartbreaker', de allereerste op 12 oktober, scoorde het hoogst: #5.

Elke rechtgeaarde Belieber heeft die 10 tracks natuurlijk al lang gedownload, maar wil de creditcard niet nog eens trekken voor het hele album. Nou, aan die fans is gedacht (..), want na 2 januari kun je de overige 9 tracks apart downloaden.

record hitjaar

Naast de tien hitsingles in even zoveel weken, scoorde Bieber dit jaar nog vier hits. Begin dit jaar stond hij met ‘Beauty and a beat’ feat. Nicki Minaj genoteerd (#49 in januari). Daarna lifte hij mee op ‘#thatpower’ van Will.i.am (#17 in mei), ‘Lolly’ van Maejor Ali feat. Juicy (#68 in september) en ‘Wait for a minute’ van Tyga (#31 in oktober), waarmee het totaal aantal Bieber-hits dit jaar uitkomt op … 14!

Dat aantal is echter geen record waar het om hits in één hitjaar gaat, want dat staat sinds 2005 op naam van Elvis Presley. Vanwege zijn 70e geboortedag werd er van 5 februari tot 30 april wekelijks een single van hem (her)uitgebracht, 18 Britse #1-hits, waarvan 17 een notering kregen in de Single Top 100. Begin maart 2005 stond hij zelfs met 7 singles gelijktijdig genoteerd en dat zien we Justin Bieber nog niet doen. Kijken we alleen naar het aantal nieuwe hits in één hitjaar, dan steekt Justin Bieber met 10 hits in 10 weken ver boven alle andere artiesten uit. Ook boven Elvis die evenals Bieber begon als tieneridool.

1 opmerking:

  1. Vergeten we Michael Jackson niet in dit verhaal?
    Hij scoorde na zijn dood toch meer hits in 1 jaar dan Elvis in 2005 deed?

    BeantwoordenVerwijderen