zondag 2 februari 2014

Achter-achternicht van Judy Garland zingt hit van Avicii

#95 Avicii: Addicted to you

Na ‘Wake me up!’ (#1), ‘You make me’ (#29) en ‘Hey brother’ (#2) komt Avicii met ‘Addicted to you’, vierde single van zijn album ‘True’, dat in September 2013 verscheen. Met uitzondering van ‘You make me’, werd hij op ‘Wake me up!’ ondersteund door Aloe Blacc (zang) en Mike Einzinger (gitarist Incubus) en op ‘Hey brother’ door Dan Tyminski. Geen van hen kreeg daar een credit voor en dat zit er ook niet in voor Audra Mae, die zingt op ‘Addicted to you’. Ook is ze te horen op ‘Shame on you’ en ‘Long road to hell’ van Avicii. Voor ons des te meer reden om Mae voor het voetlicht te halen.

Audra Mae, geboren in Oklahoma City in de Amerikaanse staat Oklahoma, viert op 20 februari haar dertigste verjaardag. Het zingen zit haar wel een beetje in het bloed, want haar  overgrootmoeder, Dorothy Virginia Gumm, maakte deel uit van het variétégezelschap the Gumm sisters. De jongste van de drie zusters, Francis Ethel Gumm, was de latere actrice Judy Garland en dus is Audra Mae de achter-achternacht van haar.

Audra is autodidact, ze leerde zichzelf zingen, gitaar en pianospelen. In 2004 verkaste ze naar Los Angeles, Californië en vond werk als componist. In 2009 bracht ze de EP ‘Haunt’ uit en was haar versie van ‘Forever young’ van Bob Dylan, te horen in de dramaserie ‘Sons of anarchy’. Het jaar daarop bracht ze het album ‘The happiest lamb’ uit.

Inmiddels is Audra Mae een veelgevraagd zangeres. Zo is ze te horen op ‘Run’ van Flo rida feat. Redfoo en op drie nummers op het album ‘Kids in the street’ van All American rejects. Voor Susan Boyle schreef ze het nummer ‘Who I was born to be’, dat terecht kwam op het album ‘I dreamed a dream’, waarvan wereldwijd 9 miljoen stuks zijn verkocht. Met Ferras Alqaisi schreef ze het nummer ‘Good news’ voor Lena die in 2011 voor de tweede keer voor Duitsland meedeed aan het Eurovisie Songfestival.

‘Addicted to you’ is echter geen nummer van Audra Mae, maar geschreven door Arash Pournouri (producer Avicii), Avicii zelf, Josh Krajcik en countryzanger Morris Mac Davis. Als Mac Davis schreef hij onder andere ‘In the ghetto’ en ‘A little less conversation’, opgenomen door Elvis Presley. Davis zong de demo in voor ‘Wake me up!’ maar Avicii wilde een andere zanger voor het nummer en dat werd Aloe Blacc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten