zondag 2 februari 2014

Carnaval / Après-ski hits (3)

Vorige week scoorde een feesthit op #50 de hoogste nieuwe notering, Jettie Pallettie met ‘Walla walla bing beng’, deze week gezakt naar #53. Sowieso is het opvallend dat bijna alle andere feestnummers ook zakken. Alleen ‘Vrouwkes’ van Snollebollekes boekt drie plaatsen winst en komt uit op #22. ‘Op een berg’ van ZUS is na twee weken (70-90) zelfs helemaal verdwenen. Maar ‘gelukkig’ blijft het aantal feesthits op zes, dankzij de binnenkomst van:

#75 het Feestteam feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas: Zo lang we nog in leven zijn

Ere wie ere toekomt en dat is aan de Drentse zanger Rene Karst. Hij was in 2011 de eerste die  het nummer ‘Zo lang we nog in leven zijn’ zong. Het nummer was de eerste Nederlandstalige versie van het Duitstalige ‘Nur nicht aus Liebe weinen’ van de Keulse rockband Brings uit 2007. Zoals het een fatsoenlijke muzikant betaamt, vermelde Karst keurig de schrijvers van het nummer: leden van Brings, want dat staat op het label.

Wat Karst echter niet weet, is dat Brings niet eerlijk is geweest. Het nummer is namelijk helemaal niet van hen. Al in 1939 zong Zarah Leander het nummer in de film ‘Es war eine rauschende Ballnacht’, geschreven door Hans Fritz Beckmann (tekst) en Theo Mackeben (muziek). Dat zijn dus de componisten Rene!

Na Rene Karst in 2007 heeft in 2013 de Coronas, de interactieve stand-up popband (u vraagt en wij draaien) het nummer ‘Zo lang we nog in leven zijn’ ook opgenomen. Hetzelfde nummer, maar dan met een andere tekst. En dat doen het Feestteam (Stan van de Dobbelsteen en Peter Barendregt) feat. DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas (Basjan Munten) nu ook: zelfde melodie, zelfde titel, maar een andere tekst. En allen met als basis de melodie van ‘Nur nicht aus Liebe weinen’ van Zarah Leander.

De vraag rest nu nog, hebben de partyzangers het idee om ‘Zo lang we nog in leven zijn’ op te nemen naar aanleiding van de versie van de Coronas of van Rene Karst?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten