zondag 16 maart 2014

Boaz van de Beatz werkte met Major Lazer

#76 Major Lazer feat. Sean Paul: Come on to me

Major Lazer is een project van producer Diplo (= Thomas Wesley Pentz), die voor zijn nummers samenwerkingen aangaat met een zanger(es) of rapper. Zo scoorde Major Lazer al met the Partysquad (‘Original don’, #98), Amber Coffman (‘Get free’, #7), beide in 2012. Vorig jaar was het raak met Busy Signal, the Flexican & FS Green (‘Watch out for this (Bumaye)’, #7) en Bruno Mars, Tyga & Mystic (‘Bubblebut’, #65).
Dit jaar doet Major Lazer het met Sean Paul, die in 2012 voor het laatst genoteerd stond met ‘Wine it up’ van Lucenzo (#56). ‘Count on te me’ is één van de vijf nummers op de EP ‘Apocalypse soon’ van Major Lazer, die eind februari verscheen en waaraan Pharrell Williams ook een track leverde: ‘Aerosol can’.

Nederlands tintje

Overigens zit er aan ‘Come on to me’ ook nog een Nederlands tintje. Het nummer is mede geschreven en geproduceerd door Boaz van de Beatz, oftewel Boaz de Jong. Boaz was in oktober 2013 in Miami om samen met Major Lazer aan diverse tracks te werken. Sean Paul heeft zijn deel later opgenomen. Boaz werkt onder andere samen met Gers Pardoel, Mr. Polska, Yellow claw en Jebroer.

sample

Daarnaast bevat ‘Come on to me’ een sample van ‘La murga dePanamá’ van Willie Colón feat. Hector Lavoe uit 1970. Colón van de groep Fania all stars, is al vaker gesampled door Major Lazer. In ‘Watch out for this (Bumaye)’ van Major Lazer feat. Busy Signal, the Flexican & FS Green (#7 in 2013) zat een sample van ‘María Lionza’ van Willie Colón & Rubén Blades uit 1978.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten