zondag 16 maart 2014

Jess Glynne was tweede keus voor ‘My love’

#55 Route 94 feat. Jess Glynne: My love   *** hoogste eerste weeks ***

Hé wie hebben we daar, is dat niet de zangeres van ‘Rather be’, Jess Glynne? Inderdaad. Met ‘My love’ scoorde ze vorige week haar tweede Britse #1. Hoewel ‘My love’ scoort na ‘Rather be’, was ‘My love’ er al eerder. Het nummer stamt al uit november 2013. Toen Clean bandit zangeres Jess Glynne hoorde op ‘My love’, vroegen ze haar voor ‘Rather be’: “We thought her voice was perfect for the song.”

Route 94 = Rowan Jones, 20 jaar, afkomstig uit het Britse Richmond in West-Londen. Al op zijn dertiende nam hij een eigen nummer op en vier jaar daarna produceerde hij als Dream, nummers voor het OWSLA label van Skrillex. In 2012 koos Jones voor de artiestennaam Route 94, vernoemd naar de weg die loopt van Chicago naar Detroit, de oorsprong van de house en techno muziek. Festivals volgden, waaronder Glastonbury, en remixen voor Storm queen, Example en Katy B.

tweede keus

‘My love’ had Route 94 een half jaar geleden opgenomen met een andere zangeres. Toch was hij daar niet echt tevreden over, het miste power. Daarop kwam zijn manager met zangeres Jess Glynne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten