vrijdag 21 maart 2014

Hitflits: Nederland omarmt massaal Songfestivalinzending; tiende #1 voor Anouk

De meningen zijn verdeeld over ‘Calm after the storm’ van the Common linnets. Vooral wat betreft de kansen in Kopenhagen, waar Ilse DeLange en Waylon in mei  onze eer hoog moeten houden. Want over het liedje zelf is bijna iedereen het eens en dat bewijst de notering deze week. Met een overwicht van een derde op ‘Rather be’ van Clean bandit feat. Jess Glynne, eist het nummer overtuigend de eerste plaats op. Naar verluidt zijn er de afgelopen week genoeg exemplaren van ‘Calm after the storm’ gedownload, om er binnenkort een gouden plak aan toe te kennen.

TOP 3

  1. E.W.   Common linnets: Calm after the storm
  2. (1)       Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be
  3. (3)       John Legend: All of me
Alvorens we je de eerste weeks noteringen doorgeven, gaan we eerst even langs enkele bijzondere noteringen:
#14 (55) Route 94 feat. Jess Glynne: My love
#22 (18) Pharrell Williams: Marilyn Monroe
#25 (48) The chainsmokers: #Selfie
#67 (80) Duke Dumont feat. Jax Jones (aanstaande zondag #1 in de Britse hitparade)

De andere eerste weeks noteringen van deze week komen allemaal onder de #25 binnen:
#26 Gerard Joling: Ik proost met jou
#29 Jeroen van der Boom: Nanana
#31 Gordon: Ik lach
#53 Sharon Doorson: Louder
#61 Calvin Harris: Summer
#68 Aloe Blacc: The man
#79 Mike & Colin: Een lieveling voor mij
#89 Armin van Buuren feat. Lauren Evans: Alone
#91 American authors: Best day of my life
#98 Gordon city feat. Minek: Ready for love

In de Album Top 100 ging de strijd deze week tussen twee ‘Symphonica’-albums. ‘Symphonica’ van George Michael en ‘Live at Symphonica in Rosso 2013’ van Anouk. En de winnaar is … Anouk! Haar dubbelalbum is overtuigend de nieuwe #1 in de Album Top 100, met een overwicht van ruim 50% op de #2. ‘Live at Symphonica in Rosso 2013’ is haar tiende #1-notering en na ‘Anouk is alive’ (#8 in 2006) en ‘Live at Gelredome’ (#1 in 2008), haar derde live album dat een notering krijgt. Na de zomer verschijnt er nieuw werk van Anouk, waarmee ze dus kans loopt op een tweede #1-notering binnen één jaar.

TOP 3

  1. E.W.   Anouk: Live at Symphonica in Rosso 2013
  2. E.W.   George Michael: Symphonica (aanstaande zondag wordt dit voor hem zijn zevende #1-notering in de Britse albumlijst)
  3. (5)       Stromae: Racine carrée
Blaudzun, vorige week binnen op #1 met ‘Promises of no man’s land’, zakt naar #6.

De twee optredens van Beyoncé in de Ziggo Dome deze week, zorgen er voor dat de single ‘XO’ op herhaling gaat op #97. Meer effect hebben die optredens op haar albumverkopen, want ‘Beyoncé’ stijgt terug de top 10 in, van 16 naar #9. In de week van binnenkomst, 21 december 2013, stond het bovenaan de albumlijst.

Eind november 2013 stond ‘Emotion’ van Tee-set een weekje op #43. Het betrof hun eerste lp uit 1966, maar nu op twee cd’s met extra, nooit eerder uitgebrachte nummers. Inmiddels zijn er zo’n 50.000 van verkocht, goed voor platina dus. En dat kan nog meer worden, want deze week gaat ‘Emotion’ op herhaling op #8, met twee extra cd’s.
Vorige week zaterdag werd de box gepresenteerd in Café de Tobbe in Delft, waarbij de eerste bezetting van de Tee-Set een uniek reünie-optreden zal verzorgen. Zonder zanger Peter Tetteroo, want die overleed in 2002. De avond zorgt voor de binnenkomst van nog twee albums van de Tee-set: ‘She likes weeds – Collected’ (uit 2011) op #12 en ‘Ma belle amie’ (uit 1970, ook vorig jaar op cd verschenen) op #23.

Niet alleen in politiek Nederland vond de afgelopen week een aardverschuiving plaats. Ook de Album Top 100 is danig opgeschud, want er komen maar liefst 33 albums binnen, waarvan 22 nog nooit een notering hebben gehad. Vier ken je er al, hier volgt het restant:
#7 Jason Bouman: Zomaar ineens
#10 Kylie Minogue: Kiss me once
#13 Kraantje pappie: Crane II
#24 Marike Jager: The silent song
#27 Enrique Iglesias: Sex and love
#33 the War on drugs: Lost in the dream
#42 Skrillex: Recess
#43 Noisecontrollers: All around
#44 Hallo Venray: Show
#46 Gazpacho: Demon
#50 One clueless friend: From the sea

#54 Color reporters: Color reporters (project van Bertolff Lentink, tweede van rechts en Bas Wilberink, met gestreept shirt)
#57 Foster the people: Supermodel
#58 the Pretty reckless: Going to hell
#61 Rina Mushonga: The wild, the wilderness
#65 Stek Ekkel: Muziek is mijn leven
#69 Lack of afro: Music for adverts
#85 Luka Bloom: Head & heart

Met 22 nieuwe noteringen in de albumlijst en 11 in de singlelijst, hoeven wij ons dit weekend niet te vervelen! Het eerste resultaat kun je zaterdag al tegemoet zien in de albumsnippers op de nieuwspagina op 3FM. En na het weekend volgt de Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten