maandag 3 maart 2014

Carnaval / Après-ski hits (slot)

Vorige week kwam er geen enkele feesthit bij, maar deze week, op de valreep dus, want dit is het weekend van carnaval, scoort er nog eentje. Daarmee is het totaal aantal feesthits uitgekomen op 14 stuks, waarvan er deze week nog 9 staan genoteerd.

De grootste werd ook dit jaar gescoord door de Gebroeders Ko. 'Drink als een pils' met la Bomba, zakt in de zevende week naar de 17e plaats, maar heeft #7 gestaan. Vorig jaar brachten de Gebroeders Ko twee versies van hetzelfde nummer uit: 'De blauwe stier'. Die met  DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas kwam tot #41, maar met Factor 12 daar nog weer bij, kwam het nummer tot de 4e plaats.

Grootste hit voor het Feestteam

#21 het Feestteam feat. Bij Igmar: Stuiterbal

'Als we DJ Willem de Wijs & Feest DJ Bas eens vragen voor ons feestnummer, dan scoren we vast een top 10-notering, want zij hebben vorig jaar meegeholpen aan het succes van 'De blauwe stier''. En dus vroegen Stan van den Dobbelsteen en Frank de Bruijn alias het Feestteam, de beide feestdj's voor hun single 'Zolang we nog in leven zijn'. Het hielp echter weinig, want hoger dan #75 kwam het nummer niet.

Vervolgens kwam het Feestteam met  'As ge dot bent', dat al iets beter scoorde: #53. Deze week speelt het duo hun laatste troef uit: 'Stuiterbal' feat. Bij Igmar en scoren daarmee het hoogste: #21, geen top 10 dus, maar wel hun grootste hit!

doelgroep

Igmar Felicia (Amersfoort, 11 september 1990) is dj bij Slam FM en is sinds januari iedere avond te horen met het programma 'Bij Igmar'. In 2013 was hij genomineerd voor een Marconi Award voor aanstormend talent. Op 19 februari werd Igmar tijdens zijn programma gebeld door Stan van den Dobbelsteen, die een geniaal idee had voor een carnavalsnummer. Stan vertelde over het plan om 'Stuiterbal' op te nemen en vroeg of Slam FM mee wilde doen, want het nummer zou passen in de doelgroep van het radiostation: echt kunnen knallen met carnaval.

Igmar vond het goed, wilde wel helpen, maar ook eens een keer zelf een carnavalshit scoren. Stan zegde toe dat het te regelen was en uiteindelijk leidde het tot de opname van 'Stuiterbal' door het Feestteam en het team van 'Bij Igmar', dat naast Igmar bestaat uit Rens Goselink en Joep Schrijvers.

Hoewel Stan tijdens het telefoongesprek zei dat het om een eigen liedje ging, is 'Stuiterbal' een variatie op 'Stuuterbal' van de SRV-Männer, dat ze geschreven hadden voor Vastelaovend 2014 en begin februari uitbrachten. 'Stuiterbal' is dan ook een last-minute project van het Feestteam, met het doel om nog snel voor het carnaval een hit te scoren, hun derde dit feestseizoen.

Kraantje pappie wil weer hossen

#50 Kraantje pappie feat. MC Jiggy Djé: Feesttent

Met ‘Feesttent’ scoort Kraantje pappie feat. MC Jiggy Djé misschien wel de leukste feesthit van dit jaar. Strikt genomen valt het nummer niet onder dat genre, want het had ook in een andere periode van het jaar kunnen worden uitgebracht. Dit in tegenstelling tot de negen nummers die elders in de lijst staan.

‘Feesttent’ is niet de eerste samenwerking tussen Kraantje pappie en MC Jiggy Djé. In 2010 namen ze het nummer ‘Joint de Ark, Oké’ op. Jiggy Djé, werkelijke naam Vincent Patty (Leusden, 26 januari 1981), begon al op zijn tiende met rappen. Hij maakte deel uit van
DAC, waarmee hij twee albums opnam. Sinds oktober 2006 heeft hij zijn eigen label, Noah’s Ark, waarop hij in december 2006 het gelijknamige album uitbracht.

Ook Kraantje pappie (=Alex van Zouwen, Rozenburg, 1 juli 1986), brengt zijn muziek uit op Noah’s Ark, waarmee MC Jiggy Djé dus naast gastartiest op ‘Feesttent’, ook nog eens zijn baas is.  ‘Crane II’ is het tweede album van Kraan dat op 17 maart uitkomt. Jiggy Djé heeft duidelijke ideeën over het album. Zo wil hij eigenlijk niet dat ‘Feesttent’ er op komt. Hoewel Kraan zijn labelbaas heel serieus neemt, is hij het niet altijd met hem eens en komt ‘Feesttent’ gewoon op het album.

hossen

‘Feesttent’ is niet echt een nummer dat je van Kraantje pappie zou verwachten. Toch past het wel bij hem, want ook Kraan houdt van een feestje. Kraan: “Ik ben een Groninger (Alex heeft onder andere gewoond in Rozenburg en Haarlem, maar ziet Groningen, waar hij studeerde, en zijn muziekcarrière begon als zijn standplaats). Om ons heen proeven we de Hollandse muziekcultuur. Sinds ‘Waar is Kraan?’ (#24 in 2012) heb ik in heel veel feesttenten opgetreden. Ik zou dan ook graag weer ieder jaar willen hossen in een feesttent tijdens de Zuidlaardermarkt (paardenmarkt die wordt gehouden op de derde dinsdag in oktober), en zo kwam ik op ‘Feesttent’.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten