maandag 3 maart 2014

Vinzzent scoort met nummer dat niet als single was bedoeld

#66 Vinzzent: Vrijdag is vrij

Evenals in 2013 is Vinzzent er dit jaar vroeg bij met een notering. Op 19 januari 2013 kwam ‘De liefde leeft in mij’ binnen en bereikte vijf weken later, op 20 februari, de 20e plaats. 'Vrijdag is vrij' kwam vorige week binnen op #83. Die lijst is gedateerd op 22 februari 2014, precies een jaar geleden nadat hij zijn vorige hit scoorde.

Vrijdag is vrij’ is, zoals de meeste van zijn nummers, niet origineel van hem. Het origineel komt uit Oostenrijk,  heet ‘Rock mi’ en is van  de Alpenrebellen, uitgebracht in 1996. Een jaar later volgde een Limburgse versie door Ziesjoem met de titel ‘Lekker menneke’.

Beide nummers zijn echter niet de aanleiding om er een Nederlandstalige versie van te maken. Dat is de versie die het zestal van Voxxclub uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland er van maakte in 2013. Vervolgens schreef Cees Stolk de Nederlandse tekst.

Overigens zou ‘Vrijdag is vrij’ helemaal niet op single uitkomen. Het nummer was enkel bestemd voor vakantiegangers in de Moskitobar in Westendorf in Oostenrijk, waar Vinzzent het nummer vorig jaar had gezongen. Doordat ook andere mensen het nummer hoorden en lieten weten het leuk te vinden, nam Vinzzent het alsnog op en scoort daarmee zijn veertiende notering.

Maar welke versie je ook beluisterd. De basis is natuurlijk ‘We will rock you’ van Queen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten