maandag 3 maart 2014

eerste twee hits dankzij the Hit

Vorige week maandag startte RTL5 hoopvol met een nieuwe talentenjacht 'The hit', dat gepresenteerd wordt door Dennis Weening. In 'The hit' kunnen liedjesschrijvers hun liedje 'pitchen' door bekende artiesten Voor elke aflevering heeft de Britse producer Steve Lillywhite (bekend van onder andere U2 , the Killers, Counting crows) zes liedjes uitgekozen. Meer dan 1000 liedjes waren ingestuurd. Twee populaire artiesten mogen uit de zes nummers twee kiezen, waarna ze met de schrijvers kijken wat er nog aan het liedje verandert moet worden. Vervolgens kiezen de artiesten één liedje dat door hen wordt opgenomen en nog diezelfde avond wordt uitgebracht.

#25 Sidney Samson & Eva Simons: Celebrate the rain

In de eerste aflevering pitchten vriend Sidney Samson en en vriendin Eva Simons 'Celebrate the rain' van Mijke Breepoel en 'Closer to you' van Reitse Giesbers. Mijke was uiteindelijk de gelukkige, want haar compositie had Eva ingezongen in de Soundmix studio in Amsterdam geproduceerd door Sidney. Eva over de keuze van het nummer: “Het zit heel goed in mijn bereik, dat ik het heel goed zing en ik vind de tekst heel goed, want iedereen heeft wel wat met de regen.” Voor Reitse Giesbers heeft the Hit nog een staartje, want Sidney zal het nummer van hem alsnog produceren en zal daar een andere zanger(es) voor zoeken.
#92 Ben Saunders: Focus on love

Ben Saunders, in 2011 de allereerste winnaar van The voice of Holland, koos voor 'Focus on love' van Quincy Adolphin en 'Shooting star' van Justin Mercelina. Quincy sprong een gat in de lucht toen hij Ben Saunders zijn liedje 'Focus on love' hoorde zingen. Saunders heeft het liedje met producer Arnoud Krapman (Within temptation) opgenomen in de Wisseloord studio's in Hilversum.Quincy over 'Focus on love': “Het is geen liedje over een bepaald persoon. Het is voor iedereen. Als je een relatie hebt moet je focussen op de dingen je samen houd.” Ben twijfelde lang welk liedje hij zou kiezen en ging uiteindelijk op zijn gevoel af en koos voor 'Focus on love'.

Iers

'The hit' is van oorsprong een Iers concept. Op 26 juli 2013 startte het Ierse tv-station RTÉ One met de talentenjacht. Het programma leverde acht hits op waaronder een #1-notering van Finbar Furey met 'The last great love song'. Het format is ook verkocht aan China, Oekraïne, Rusland en Finland.

Top of  flop?

Hoopvol was RTL5 over de kijkcijfers van 'The hit', maar die vielen met 255.000 kijkers zwaar tegen. En dus is het programma, waarvan alle afleveringen al zijn opgenomen, direct verhuisd naar de zondagavond, in de hoop dat er dan meer jongeren kijken en het programma niet alsnog een flop wordt. Wij denken dat het niet zozeer ligt een het tijdstip, maar veel meer aan de uitwerking van het format. Veel kijkers hebben dit als rommelig ervaren en haakten al na enkele minuten af. Bovendien wordt wel heel vaak geroepen wat de nieuwe single van die en die is: binnen 30 seconden 3 keer. Dat gaat op een gegeven moment tegen zitten. Zondag keken er 156.000 mensen, dus de verplaatsing heeft allerminst positief uitgepakt.

Zondagavond koos Waylon voor 'Grasping song' van Danny Keetels en en Desray voor 'My heart' van Bas Silos. Het nummer van Waylon is direct veel gedownload en zullen we volgende week zeker tegen komen bij de nieuwe noteringen.

In de resterende zes uitzendingen is het de beurt aan DJ  Chuckie & Sandra van Nieuwland, George Baker & Stevie Ann, Rob de Nijs & Charly Luske & Brownie Dutch,  Rowwen hèze & Xander de Buisonjé, Sabrina Starke & Niels Geusebroek, Lisa Lois & Will and the People. Een leuke opsteker voor de artiesten, om op deze manier weer een (grote) hit te scoren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten