maandag 3 maart 2014

Eindelijk eerste notering voor nieuw Djumbo-lid

#61 Djumbo: Hands up

Sinds 15 januari 2011 maakt Samantha Klumper deel uit van de meidengroep Djumbo. Van het succes dat haar voorgangster Svenja van Beek ten deel viel (11 noteringen, waaronder vier top 10-hits) kan Klumper voorlopig alleen maar dromen, want ‘Hands up’ is nog maar de eerste notering in de nieuwe bezetting. Van Beek stapte eind 2010 uit de groep omdat er interne strubbelingen waren.

Samantha Klumper (Ugchelen, 12 januari 1987) volgde de Lucias Marthas Dansacademie in Groningen. Ze werkte als freelance zangeres en danseres. Samantha is geen onbekende in muziekland, want van 2008 – 2010 maakte ze deel uit van de meidengroep Centerfold, dat in die bezetting een hit scoorde met ‘Take me’ (#7 in 2009). Eind 2010 deed ze mee aan het derde seizoen van Popstars en kwam tot de tweede liveshow. De droom om verder te kunnen in de muziek, kwam uit toen ze gevraagd werd voor Djumbo.
De groep Djumbo werd in 2004 opgezet door de supermarktketen Jumbo, speciaal voor de ‘Jumbo festatie’, een jaarlijkse feestweek in november speciaal voor klanten en personeel. Naast Samantha (links op de foto) bestaat Djumbo uit Lindsy Schuman (1 november 1983) en Lotte Prijs (29 mei 1984). Beide meiden kennen elkaar van de dansschool ‘Bruce Dance Factory’ in Eindhoven, waar ze samen met Svenja van Beek deel uitmaakten van het demonstratieteam. In die tijd zongen ze ook met de liedjes mee, en daar hoorde een producer een nieuwe meidengroep in, maar dan gericht op kinderen. Want zo’n succes als het Belgische K3 wilde hij ook wel, waarop hij Djmubo bedacht.

Hands up’ is een cover van Ottawan (#5 in 1981).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten