vrijdag 14 maart 2014

Hitflits: eerste #1-album voor Blaudzun

De single ‘Promises of no man’s land’ van Blaudzun liet al een beetje horen hoe zijn gelijknamige, derde, album zou gaan klinken. Vorige week vrijdag was de albumrelease met een knallend concert in Tivoli in Utrecht. En dat betaalt zich uit, want een week later scoort Johannes Sigmund alias Blaudzun, een verdiende #1-notering. Het album is de opvolger van ‘Heavy flowers’ dat in 2012 #4 kwam. Twee jaar zat er tussen beide albums, en hij moet er nu even niet aan denken om over twee jaar weer met een nieuw album te komen, want het was hard werken!

TOP 3

  1. E.W.   Blaudzun: Promises of no man’s land
  2. E.W.   Nielson: Zo van aaah yeah, verkoopt een kwart minder dan Blaudzun
  3. (2)       Pharrell Williams: G I R L
‘Dijkers & strijkers’ van de Dijk en Amsterdam Sinfonietta zakt naar de zevende plaats 

De andere eerste weeks noteringen:
#4 Elbow: The take off and landing of everything, dinsdag in De Wereld Draait Door!
#24 Thomas Azier: Hylas
#32 Joan as a police woman: The classic
#33 Semino Rossi: Best of – live (3CD)
#41 Paloma Faith: A perfect contradiction
#44 Valentina Lisitsa: Chasing pianos – The piano music of Michael Nyman
#81 Motorpsycho: Behind the sun
#92 Nils Frahm: Spaces
#98 Traumahelikopter: I don’t understand them at all

In de Britse albumlijst woed nog een heftige strijd om de eerste plaats. Zowel Elbow als Paloma Faith is daarvoor kandidaat, waarbij Elbow een derde meer verkoopt. Wie het ook wordt, voor beide is het hun eerste #1-notering. Wat de Britse singlelijst betreft, maakt ‘Tsunami (jump)’ van DVBBS & Borgeous feat. Tinie Tempah de meeste kans. Zondag worden de lijsten daar bekend.

SINGLES

TOP 3

1. (1)   Clean bandit feat. Jess Glynne: Rather be (derde week)
2. (2)   Katy Perry feat. Juicy J: Dark horse
3. (3)   John Legend: All of me

Je moet van goede huize komen, wil je ‘Rather be’ van Clean bandit feat. Jess Glynne van de eerste plaats gooien. We weten nu al dat Coldplay dat niet gaat doen. Hun ‘Magic’ boekt in de tweede week slechts 3 plaatsen winst en komt uit op #5. Van the Hit hoeven we het ook niet meer te hebben.

Dus gaat alle aandacht nu uit naar Neerlands hoop in Kopenhagen in mei: the Common linnets die ons land dan zullen vertegenwoordigen met ‘Calm after the storm’. Het nummer stond woensdagavond al #1 in iTunes, maar dat was op basis van voorbestellingen. Vanaf vandaag, 14 september, is het pas echt te koop.

Of zal Pharrell Williams met ‘Marilyn Monroe’, na ‘Happy’, zijn tweede solo #1-hit scoren? Het nummer sprint in de tweede week van 52 naar #18.

Over naar de zeven eerste weeks noteringen van deze week:
#55 Route 94 feat. Jess Glynne: My love, zoals verwacht komende week Megahit op 3FM
#60 Dotan: Fall
#66 Edsilia Rombley: In the shadows
#72 Martin Garrix & Firebeatz: Helicopter
#75 Major Lazer feat. Sean Paul: Come on to me
#77 Nielson: Kop in het zand
#89 Xander de Buisonjé feat. Najib Amhali: Ik weet

Grote afwezige in deze Single Top 100 is ‘Get better’ van Sandra van Nieuwland. Afgelopen zondag zong ze het nummer in het RTL5-programma ‘the Hit’. Het programma scoort al slecht, maar nu zelfs een nieuw nummer van Sandra van Nieuwland geen hit wordt  (het staat op #123 in de Bubbling under), kunnen we het programma als een flop beschouwen. En dan te bedenken dat er nog vijf afleveringen komen …

Met slechts zeven nieuwe noteringen in de Single Top 100, zit de boel muur vast. We zullen ons best doen om er toch een interessante Megaman van te maken. Intussen kun jij je zaterdag laven aan de albumsnippers op de nieuwspagina van 3FM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten