zondag 9 maart 2014

Waylon stelt album uit

#42 Waylon: Grasping song

"Het Eurovisie Songfestival legt een onverwacht groot beslag op mijn agenda en ik wil graag alle tijd en energie kunnen steken in mijn eigen album dat met zoveel zorg en liefde gemaakt is. Na veel wikken en wegen heb ik met een dubbel gevoel besloten om de release van mijn nieuwe album uit te stellen”. Aldus Wayon in een verklaring.

Het album ‘Heaven after midnight’, dat gepland stond voor aanstaande vrijdag, 14 maart 2014, is uitgesteld tot 5 september. Aanstaande woensdag zingen Waylon en Ilse hun Eurovisie-inzending, 'Calm after the storm',  in De Wereld Draait Door.

Hoe kan het dat Waylon dan wel tijd heeft voor het RTL5-programma ‘The hit’, waarin hij zondag 2 maart te zien was? Simpel: dat is al weken geleden opgenomen en daar heeft hij dus geen bemoeienis meer mee. In die aflevering koos hij voor ‘Grasping song’, een compositie van Danny Keetels. Het nummer begint een plekje hoger dan waar ‘Lose it’, zijn voorlaatste single eindigde: #43.
In diezelfde aflevering koos zangeres Desray voor 'My heart', geschreven door Bas Silos. Desray, voorheen frontvrouw van 2 brothers on the 4th floor, hoopte dat door het programma haar carrière weer een in de lift zou komen. Helaas flopte het nummer.

En als RTL5 niet uitkijkt, flopt het programma ook. De eerste aflevering trok 255.000 kijkers, waarna het verplaatst werd van de maandag naar de zondagavond. Daar trok de tweede aflevering nog maar 156.000 kijkers. Afgelopen zondag zagen nog maar 128.000 kijkers dat DJ Chuckie en Sandra van Nieuwland twee nummers mochten kiezen. Chuckie koos voor ‘Where do we go’ van Robert D. Fisher & Dick Kok, dat hij opnam met zangeres Dewi. Sandra koos voor ‘Get better’ van Heleen Roosdorp. Vrijdag weten we wie van de twee het hoogste eindigt. Dan maken Stevie Ann en George Baker kans op een nieuwe hit.

Nog even een update van de hits tot nu toe, beide uit de eerste aflevering:
#23 (25) Sidney Samson & Eva Simons: Celebrate the rain
‘Focus on love’ van Ben Saunders kwam niet verder dan één week op #92.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten