zondag 1 juni 2014

Common linnets evenaren Cliff Richard en Nicole, maar welke Common linnets?

#1 the Common linnets: Calm after the storm                                 *** terug op #1 / vierde week ***

Na een weekje afwezigheid keren the Common linnets met ‘Calm after the storm’ weer terug op de eerste plaats van de Single Top 100. Het nummer staat nu in totaal voor de vierde week op de eerste plaats, waarmee het bijna de meest succesvolle Eurovisiehit is. Deze week moeten the Common linnets dit nog delen met ‘Ein bisschen Frieden’ van Nicole (winnares voor Duitsland in 1982) en ‘Power to all our friends’ van Cliff Richard (derde voor Groot-Brittannië in 1973).

Of die vijfde week voor ‘Calm after the storm’ er nog inzit, ligt in handen van twee andere Nederlanders, Nick & Simon. Sinds vrijdag is hun single ‘De horizon’ zowel digitaal als fysiek uit en loopt de promotiemachine op volle toeren. Donderdag begon dat al met een optreden in RTL Late Night, en dit weekend waren er instores in Ede, Groningen en Leeuwarden. Vrijdag weten we of ‘De horizon’ hun elfde #1-hit wordt of dat ‘Calm after the storm’ toch die vijfde week pakt.

Welke Common linnets?

Vrijdag weten we ook of Waylon nog/weer deel uitmaakt van the Common linnets, want daar is nu volstrekte onduidelijkheid over. Afgelopen week was Ilse DeLange in Wenen en Berlijn voor promotie, zonder Waylon, maar met Jake Etheridge, één van de schrijvers van ‘Calm after the storm’. Waylon was 'zoek'.
Afgelopen zaterdag zou Ilse DeLange tijdens het live-concert De Helden van Amstel in Groningen in de huid kruipen van Dolly Parton en zou ze nummers brengen van Avicii en Fun. Ze had echter koorts en meldde zich ziek. Waylon was die avond wel aanwezig en bracht muziek van Aerosmith, Michael Jackson en Nirvana.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten