zondag 1 juni 2014

Wesley Klein gaat op de Italiaanse tour

#88 Wesley Klein: Hey jij, hoe heet je …

De hits van Wesley Klein volgen elkaar snel op. Vorige week stond hij nog genoteerd met ‘Dans en zing’, samen met Danny Froger en Danny Nicolay, met wie Wesley de groep Gents vormt. Deze week komt Wesley zijn eigen single ‘Hey jij, hoe heet je …’ binnen, waarmee hij zijn veertiende notering scoort.


zomerhit

In 2010 scoorde het Australische Yolanda be Cool & Dcup met ‘We no speak Americano’ de hit van het jaar. Dat nummer was gebaseerd op een oud nummer uit 1956, ‘Tu vuò fà l’Americano’ van de Italiaanse componist Gianni Ferrio en werd in de film ‘Totò, Peppino e le fanatiche’ gezongen door Renato Carosone met de Italiaanse acteur Antonio Vignarello als Toto. Je vraagt je vast af wat heeft ‘We no speak Americano’ nu te maken heeft met de notering van Wesley Klein? Daar komen we nu op.

Het origineel van ‘Hey jij, hoe heet je …’ van Wesley Klein, is ‘O Sarracino’ van de Italiaanse zanger Renato Carosone uit 1958. Carusone (met een u in plaats van een o dus), schreef het nummer samen met Nicola Salerno. Beiden hadden ook ‘Tu vuò fà l’Americano’ geschreven en daarmee zijn we rond of toch niet?

Niet helemaal, want ‘O Sarracino’ van Renato Carosone stond waarschijnlijk niet model voor ‘Hey jij, hoe heet je …’ van Wesley Klein. In 2011 werd ‘O Sarracino’ gecoverd door Rocco con Buscemi, soundtrack van de film ‘Valentino’. Het is aannemelijk dat Ferry de Lits en Adrie van de Berk, die de Nederlandse tekst schreven van ‘Hey jij, hoe heet je …’, zich hebben laten leiden door de versie van Rocco con Buscemi. Wellicht kunnen ze daar zelf het antwoord opgeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten