zondag 1 juni 2014

Röyksopp & Robyn bedreigen ABBA

#65 Röyksopp & Robyn: Do it again

Ja je leest het goed. Röyksopp & Robyn zijn met ‘Do it again’ een regelrechte bedreiging voor de #1-positie van ABBA! Niet in de Single Top 100, maar in de Midprice Top 50, de lijst met goedkopere albums, waar 18 Hits van ABBA nog steeds de scepter zwaait.

Wat is het geval? Naast de single ‘Do it again’, binnen op #65, is er ook een mini-album uit van Röyksopp & Robyn, dat binnenkomt op de tweede plaats van de Midprice Top 50.  Vanwege de prijs (€ 4,99) is het mini-album te goedkoop om mee te mogen tellen voor de (reguliere) Album Top 100. Had het dan niet meegenomen kunnen worden als maxi-cdsingle in de Single Top 100? Nee, want er staan geen remixen van ‘Do it again’ op. Anders had het nummer zeker een positie bij de bovenste 20 veroverd.

Na zes jaar (‘Handle me’ kwam in 2008 tot #67), scoort de Zweedse zangeres Robyn (=Robin Miriam Carlsson) weer een hit in ons land. Dat doet ze niet alleen, maar met het Noorse duo Röyksopp (=Svein Berge en Torbjørn Brundtland), wiens laatste hitfeit dateert van nog eerder. In 2005 kwam ‘Only this moment’ niet verder dan de 86e plaats. Hun grootste hit tot nu toe is ‘Poor Leno’ (#55 in 2002).
‘Do it again’, voorloper van een nieuw album van Röyksopp, zou wel eens de grootste hit van het duo kunnen worden. Of dat voor Robyn ook op gaat, is afwachten. In 2007 scoorde ze met ‘With every heartbeat’ een #7-notering. Ook daarbij kreeg ze hulp, van de Zweedse producer Kleerup. De samenwerking met Röyksopp is niet nieuw. In 2009 zong Robyn het nummer ‘The girl and the robot’ op het album Junior van Röyksopp. ‘Do it again’ is niet even een nummertje tussendoor met Röyksopp, ze gaan ook met z’n drieën op tournee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten