zondag 1 juni 2014

Monty Wells overwon kanker met muziektherapie

#87 Nils van Zandt & Ron van den Beuken feat. Monty Wells: House of cards

De Amerikaanse zanger Monty Wells leende al eens zijn stem aan een nummer van Nils van Zandt: ‘Light up the sky’ (#85 in 2012). Ron van den Beuken scoorde tot nu toe alleen met nummers onder zijn eigen naam of zijn alter ego Clokx. Op ‘House of cards’ werken de drie voor het eerst samen. Van de drie is Nils (=Niels van de Zande) de meest productieve, met tien noteringen, Ron volgt met negen en Monty sluit de rijen met twee. De eerste twee kennen we dus wel, maar dat geldt niet voor Monty Wells.

Monty Wells (Washington, 1983) heeft zich het gitaar spelen en zingen zelf eigen gemaakt. Dat ging echter niet zonder slag of stoot. Op 15 november 2001, drie dagen na zijn achttiende verjaardag, hoorde Monty dat hij zaadbalkanker had. Gedurende de behandeling die hij moest ondergaan, kwamen zijn muzikale aspiraties naar boven.

muziektherapie

Op een dag pakte hij na een behandeling een gitaar en begon daarop te tokkelen. Hij merkte dat door de trillingen uit de klankkast van de gitaar de maagpijn verminderde. Vanaf die dag is hij iedere dag gitaar gaan spelen, dat leidde tot het schrijven van zijn eerste liedje. Inmiddels heeft Monty, die sinds een aantal jaren in Nederland woont, op het podium gestaan met onder andere zangeres Do en werkte hij samen met onder meer the Future presidents.

‘House of cards’ schreven Nils, Ron en Monty samen met Sheila Vereggen, de verloofde van Nils.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten