zondag 1 juni 2014

Zal OneRepublic de statistieken ongelijk geven?

#72 OneRepublic: Love runs out

Er zit een grillig verloop in de hits van OneRepublic. Na een grote, scoren ze een paar kleine en daarna weer een grote. ‘Apologize’, de eerste kennismaking met de band, uitgebracht als Timbaland presents OneRepublic, bleek een schot in de roos: #2 eind 2007/begin 2008. Vervolgens scoorde de band van Ryan Tedder hitjes die nog niet boven de 40e positie uitkwamen. Dieptepunt was ‘If I lose myself’, een remix van het nummer door de Zweedse producer Alesso (#89 in 2013). Dus daar konden ze weinig aandoen.

opleving

Eind oktober kwam ‘Counting stars’ de Single Top 100 binnen, maar was al na drie weken weer verdwenen. Twee weken later ging het nummer op herhaling, maar stond zeven weken later nog niet hoger dan #27. Toen ging het ineens hard en steeg ‘Counting stars’ naar #14 en half februari bereikte het de zevende plaats. Na 31 weken is het nummer langzaam aan de terugweg bezig (deze week op #41). Zo’n lange chartrun was eind oktober niet te voorzien!

Hoe het ‘Love runs out’ zal vergaan? Statistisch gezien wordt het geen grote hit, want die heeft de band net gehad met ‘Counting stars’. Statistieken hebben er echter wel eens vaker naast gezeten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten